aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αδίκησε τον εαυτό της

Ομόνοια: Αδίκησε τον εαυτό της

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το νικηφόρο σερί της Ομόνοιας σταμάτησε στο Τσίρειο, αφού μετά τις έξι νίκες έμεινε στην ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΛ. Βρέθηκε μιαν ανάσα από άλλη μια επιτυχία αλλά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο Λούφτνερ, «ήμασταν τυχεροί που πήραμε τον βαθμό», για να προσθέσει: «Δεν χάσαμε βαθμούς αλλά πήραμε έναν». Τοποθέτηση που τα λέει όλα για την κακή εμφάνιση της Ομόνοιας, κι ας κρατούσε τη νίκη μέχρι και το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Ομόνοια, με τον τρόπο που αγωνίστηκε στο Τσίρειο, αδίκησε τον εαυτό της. Και γι’ αυτό ευθύνες σχεδόν εξ ολοκλήρου έχει ο Μπεργκ, για την επιλογή του να αμυνθεί η ομάδα του από το έκτο λεπτό του ντέρμπι, χρονικό σημείο που σκόραρε ο Λοΐζου και πήρε προβάδισμα η Ομόνοια. Μια ομάδα που έχει μπόλικη ποιότητα μεσοεπιθετικά, ταχύτητα που «σκοτώνει», επέλεξε να παίξει πλήρως αμυντικά. Στο τέλος το πλήρωσε.

Ο Νορβηγός εξέπληξε με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας στον πάγκο ποδοσφαιριστές που ήταν βασικοί στα προηγούμενα ματς στα οποία η Ομόνοια είχε εξαιρετικές εμφανίσεις και πέτυχε σπουδαίες νίκες. Παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά, προσδίδοντας μεγαλύτερη ποιότητα. Έγινε λόγος και για κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ωστόσο, μόλις δύο ματς έδωσε καπάκι η Ομόνοια, καθώς προηγουμένως είχε τον χρόνο για ξεκούραση από τις 22 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2021.

Και ερώτημα που απασχολεί τους φίλους της ομάδας, ο Παπουλής, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής την Τετάρτη στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Απόλλωνα, δεν θα μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής έστω και ως αλλαγή; Επίσης ο Μποτεάκ, ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής του «πράσινου» ρόστερ, δεν μπορούσε να αρχίσει τον αγώνα ή έστω να περάσει ως αλλαγή; Ο Μπεργκ γνωρίζει καλύτερα, αυτός έχει την ευθύνη και αυτός κρίνεται. Ωστόσο, δεν δικαιώθηκε, ούτε για τις επιλογές του ούτε και για τον τρόπο που θέλησε να αγωνιστεί η ομάδα του, τουλάχιστον από το σημείο που πήρε το προβάδισμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ