aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αχτίδα αισιοδοξίας από τους επιθετικούς

Ομόνοια: Αχτίδα αισιοδοξίας από τους επιθετικούς

Εκεί που γινόταν λόγος ότι, η Ομόνοια δεν παίρνει γκολ από τους επιθετικούς κορυφής, νάσου στα τελευταία ματς που πήραν το «όπλο» τους και… πυροβόλησαν. Μάλιστα σε μια περίοδο που για την Ομόνοια κρίνεται ως απαραίτητη ανάγκη το σκοράρισμα από τους ποδοσφαιριστές που πληρώνονται για να βάζουν γκολ, αφού θα απουσιάσει και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ελέω Μουντιάλ.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, λοιπόν, που βρίσκεται στον πάγκο ο Γιανίκ Φερέρα και η Ομόνοια διατήρησε το αήττητο (2 νίκες, 1 ισοπαλία), είδαν δίχτυα οι άλλοι τρεις επιθετικοί κορυφής που έχει στο ρόστερ της. Συγκεκριμένα, ο Χούπερ, που όπως λέχθηκε προ πολλού αποκτήθηκε για να είναι έτοιμος όταν θα απουσιάζει ο Ανσαριφάρντ, σκόραρε στα τελευταία δύο ματς.

Ισοφάρισε σε 1-1 απέναντι στον Άρη, ενώ πέτυχε το δεύτερο γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στην ευρεία νίκη με 4-0. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκόραραν και οι άλλοι δύο επιθετικοί. Το 3-0 έγινε από τον Μάταβζ, που ήταν το πρώτο του φετινό γκολ και το 4-0 από τον Κακουλλή, που ήταν το δεύτερό του στη σεζόν. Το πρώτο ήταν απέναντι στην Ανόρθωση. Ο διεθνής φορ είδε δηλαδή δίκτυα στα τελευταία δύο ματς που αγωνίστηκε, αφού με τον Άρη δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Στα τελευταία τρία ματς, λοιπόν, που ήταν υπό τις οδηγίες του Φερέρα, η Ομόνοια πέτυχε 7 γκολ. Τα πέντε ήταν από τους επιθετικούς κορυφής και τα άλλα δύο από τους Μπρούνο και Λοΐζου. Άρχισαν να παίρνουν μπρος οι επιθετικοί και στην Ομόνοια αισιοδοξούν σε ανάλογη συνέχεια, βοηθώντας την ομάδα να «χτίσει» νικηφόρο σερί, που θα της επιτρέψει να βρίσκεται όσο πιο κοντά στις ομάδες που προπορεύονται και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού για το πρωτάθλημα μοιάζει δύσκολο όπως διαμορφώθηκαν τα βαθμολογικά δεδομένα. Μαθηματικά σαφώς και δικαιούται να ελπίζει.

Στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΑΠΟΕΛ, κρίνεται απαραίτητη η ευστοχία από τους επιθετικούς. Θα είναι ευχής έργο για τους πράσινους οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν να βλέπουν δίχτυα. Η νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική, σε μια προσπάθεια η Ομόνοια να βρεθεί μονίμως στον ίσιο δρόμο.

Οι πράσινοι επικεντρώθηκαν στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή. Ο Φερέρα περιμένει την επάνοδο όλων των διεθνών, ώστε να ετοιμάσει το πλάνο του. Μπασιρού και Μάθιους ενδέχεται να είναι στην αποστολή. Για τον Γιούστε το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει τις προσεχείς ημέρες, ενώ ο Φαμπιάνο θα είναι ξανά έτοιμος εντός Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ