aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια 1948: «Έχουμε έτοιμο Σωματείο, παίκτες, προπονητές, γήπεδο»

Ομόνοια 1948: «Έχουμε έτοιμο Σωματείο, παίκτες, προπονητές, γήπεδο»

Ο Αδάμος Ευσταθίου, από την ομάδα πρωτοβουλίας για την ίδρυση του Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου Ομόνοια 1948, μιλάει στην εκπομπή Magic Bus (ΣΠΟΡ FM 94,6) και στον Μάκη Διόγο για την προσπάθεια που γίνεται. Διαβάστε τα κύρια σημεία της συνέντευξής του και ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί.

«Είναι έτοιμος ο βασικός κορμός παικτών αλλά επειδή θέλουμε να εμπλακούν και τα μέλη μας, θα κάνουμε δοκιμαστικά τον Αύγουστο. Θα επιλεγούν περίπου 10 παίκτες για να συμπληρώσουν το ρόστερ της 25άδας».

«Θέλουμε παιδιά των ακαδημιών της Ομόνοιας ή παίκτες που χάθηκαν λόγω των πολλών ξένων θα έρθουν τώρα να παίξουν ποδόσφαιρο στην ομάδα μας. Στόχος μας είναι να παίξουμε με δικά μας παιδιά, ίσως να μπούνε και κάποιοι πρόσφυγες».

«Δώσαμε το 100% της Ομόνοιας σε έναν άνθρωπο από την Αμερική που ποτέ στη ζωή του δεν ήταν Ομονοιάτης. Το νέο εγχείρημα έχει φανατικούς υποστηρικτές που θεωρούν ότι η επένδυση Παπασταύρου δεν είναι η συνέχεια της ομάδας τους».

«Δώσαμε ποδοσφαιρική στέγη σε οπαδούς που έμειναν χωρίς ποδοσφαιρική ομάδα. Στην Κύπρο υπάρχουν 12 ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Οι τέσσερις ελέγχονται από τον ΔΗ.ΣΥ, οι άλλες τέσσερις από το ΑΚΕΛ και μένουν τέσσερις που δεν είναι κομματικοποιημένες. Στην Λευκωσία είναι δυο, εκ των οποίων η μια είναι γεμάτη με ομάδες και δεν μπορεί να δεχθεί άλλες. Μένει μια Ομοσπονδία που ναι μεν είναι υπερκομματική αλλά κάποια από τα σωματεία που θα ψηφίσουν αν θα μας δεχτούν, έχουν κομματικές καταβολές».

«Έχουμε μπροστά μας ήδη προβλήματα… Έχουμε έτοιμο Σωματείο, παίκτες, προπονητές, γήπεδο. Αν δεν μας δεχτεί μια από τις 12 Ομοσπονδίες θα είναι κοινωνικό πρόβλημα. Να θέλει μια ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο και αν δεν γλύψει κάποιο κόμμα να μην μπορεί να την δεχτεί!».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ