Έστω και με μεγάλη δόση άγχους, η Ομόνοια κατάφερε να φθάσει στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0 στο Μακάρειο, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. «Χρυσός» σκόρερ ο Λοΐζου (35’). Η Ομόνοια τερμάτισε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων και έφθασε στην πρώτη νίκη της μετά από ένα μήνα. Οι πράσινοι έφθασαν τους 38 βαθμούς και ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον Απόλλωνα που είναι 6ος.
Πλέον, η ομάδα του Αυγουστή, θα πάει με καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον ΑΠΟΕΛ, θέλοντας να δώσει συνέχεια και αν είναι δυνατόν να κλειδώσει τη θέση στην εξάδα μιαν αγωνιστική πριν το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός, που ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και είχε σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, δεν μπόρεσε σε άξιοποιήσει την έδρα του, δέχθηκε την 14η ήττα στο πρωτάθλημα και παραμένει στην προτελευταία θέση με 14 βαθμούς. Οι μαυροπράσινοι δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στην επιτυχία τους στο κύπελλο την περασμένη Πέμπτη.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Κάκιστο παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίωρο στο Μακάρειο, όμως στη συνέχεια οι δύο ομάδες έφταιξαν φάσεις και η Ομόνοια βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Ήταν περίπου μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο, τόσο σε ευκαιρίες (από 3 τελικές προσπάθειες) όσο και σε κατοχή της μπάλας (48%-52%).
Η Ομόνοια άρχισε καλύτερα, κράτησε περισσότερο την μπάλα, όμως από ένα σημείο και μετά, περίπου από το 20’, ο Ολυμπιακός ανέβηκε πιο ψηλά, κέρδισε μέτρα και θέλησε να απειλήσει. Η φιλοξενούμενη ομάδα είχε τρεις προσπάθειες εκτός στόχου, με τους Σράντι (9’ και 16’) και Λοΐζου (19’). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε, είχε 1-2 προϋποθέσεις, αλλά ως εκεί. Ο Μπεσεντίν (31’) από κοντά δεν πρόλαβε το γύρισμα της μπάλας από τον Ανσαριφάρντ, ώστε να χριστεί σκόρερ.
Ο Ολυμπιακός, έφταιξε τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Καλίλι (32’), όμως το δυνατό σουτ απομάκρυνε σε κόρνερ ο Φαμπιάνο. Εκεί που ανέβηκε ως ένα βαθμό ο Ολυμπιακός, η Ομόνοιας βρήκε τον τρόπο να πάρει προβάδισμα με τον Λοΐζου (35’). Ο νεαρός άσος αξιοποίησε την κεφαλιά – πάσα του Μπεσεντίν και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους με δυνατό σουτ νίκησε τον Μολ. Οι μαυροπράσινοι άγγιξαν την ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου, αρχικά σε φάουλ του Καλίλι (45’) το οποίο έβγαλε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο, με την μπάλα ακολούθως να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις (45’+1) ο Γκόρουπετς μόνος δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα, που κατέληξε έξω.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με ορμή στο δεύτερο ημίχρονο και με μανία έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Πίεσε ψηλά, με αποτέλεσμα η μεσοαμυντική γραμμή της Ομόνοιας να κάνει λάθη. Δεν το πλήρωσε σε δύο περιπτώσεις, αρχικά με τον Καλίλι (55’), ο οποίος από ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ πάνω από την εστία. Ακολούθως με τον Κορομά (58’), μετά από γύρισμα του Καλίλι, που έκανε το σουτ έξω.
Η Ομόνοια, χρειάστηκε να περάσει στο παιχνίδι ο Παπουλής για να φτιάξει την πρώτη ευκαιρία της (63’), όμως ο Μολ απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε συνεχώς, με την Ομόνοια σε κάποιες στιγμές να δείχνει χαμένη και καθαρά από αστοχία των επιθετικών των μαυροπράσινων δεν ισοφαρίστηκε.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μπασιρού στην περιοχή σε σουτ του Καλίλι (69’). Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και μαζί του συμφώνησε και το VAR. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι, που προφανώς κρίθηκε ότι ήταν σε φυσική θέση. Ο Ολυμπιακός με τους Γιακουμάκη (72’) και Κα (77’), άγγιξε εκ νέου την ισοφάριση, όμως και στις δύο περιπτώσεις είπε «όχι» ο Φαμπιάνο. Στο 77’ έχασε και η Ομόνοια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Χαραλάμπους, όμως ο Μολ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει την ισοφάριση και την Ομόνοια να αμύνεται και να διαφυλάσσει μέχρι τέλους το υπέρ της προβάδισμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Μπάρντι (80′ Ενόχ), Μουκτάρης, Έσελινκ, Ιωάννου, Γκόρουμπετς (80′ Σάλι), Καλίλι, Χαραλάμπους (46′ Γιακουμάκης), Κα, Αλσέους (65′ Ψύχας), Κορομά (65′ Χέντρικς).
Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους (59′ Ψάλτης), Γιούστε, Λανγκ, Κίτσος (73′ Λέσγιακς), Μπασιρού, Κούσουλος, Λοΐζου (73′ Ζαχαρίου), Σράντι (59′ Παπουλής), Ανσαριφάρντ (73′ Χαραλάμπους), Μπεσεντίν.
Σκόρερ: – / Λοϊζου 35′
Κίτρινες: Αλσέους, Μπάρντι / Κούσουλος, Λανγκ, Λέσγιακς.
Αποβολές: – / –
Στάδιο: Μακάρειο.
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.
Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.
Β’ Βοηθός: Βασιλείου Αδάμος.
4ος: Αντωνίου Μάριος.
VAR: Κώστα Ροβέρτος.
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.
Παρατηρήτρια Διαιτησίας: Κυριάκου Αγγέλα.














