aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟλλανδική σφυρίχτρα και Ελ Αραμπί έκαναν το έργο της Ομόνοιας «βουνό»

Ολλανδική σφυρίχτρα και Ελ Αραμπί έκαναν το έργο της Ομόνοιας «βουνό»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Με πικρή γεύση φεύγει η Ομόνοια από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ηττήθηκε 0-2 από τον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη μια το λανθασμένο πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ (Βαλμπενουά 69’) και από την άλλη το δεύτερο τέρμα που ήρθε στην καθυστέρηση (Ελ Αραμπί 90’+2) και καθιστά βουνό το έργο της κυπριακής ομάδας στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στο ΓΣΠ, για ανατροπή-πρόκριση και πρώτη παρουσία στην ιστορία της στους χρυσοφόρους ομίλους.

Πιστοί στο νορβηγικό πλάνο
«Αφού δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να δώσει χώρο στους Πολωνούς (Λέγκια) και τους Σέρβους (Ερυθρός Αστέρας), αναμένεται να πράξει το ίδιο και κόντρα στους Πειραιώτες», γράφτηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Goal.com.cy για τον Χένινγκ Μπεργκ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από το εναρκτήριο σφύριγμα.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, από την άλλη, μετέφεραν το σκηνικό στο μισό γήπεδο των πρασίνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Εξ ου και το υπέρ τους συντριπτικό ποσοστό κατοχής (66-34), που θα ήταν μεγαλύτερο εάν δεν ανέβαινε στο τελευταίο 15λεπτο το «τριφύλλι».

Οι πράσινοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να ακολουθήσουν όσο πιο πιστά γινόταν το πλάνο του Νορβηγού προπονητή, φράζοντας τον δρόμο προς την εστία του Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας πάντως ήταν σε ετοιμότητα στο 24’, όταν απειλήθηκε για πρώτη φορά με επικίνδυνο σουτ του Καμαρά. Άλλες δύο φορές κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι να διασπάσουν το… πράσινο τείχος, όταν οι Χασάν και Φορτούνης αστόχησαν αντιστοίχως με κεφαλιά στο 36’ και σουτ στο 45’+1.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της κυπριακής ομάδας λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στον νταμπλούχο Ελλάδας στο 45’+2, όταν ο Μποτεάγκ επωφελήθηκε από την αδράνεια του Μπα και έκανε το σουτ. Ωστόσο δεν ήταν ιδανικό το τελείωμα του Γάλλου ακραίου επιθετικού και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Απείλησε ο Ντούρις…
Η πρώτη μεγάλη φάση ωστόσο του δεύτερου 45λέπτου ήρθε από πλευρά του νεοεισελθόντα Ντούρις. Στα πρώτα εφτά λεπτά του στον αγωνιστικό χώρο υποχρέωσε σε φάουλ-κίτρινη κάρτα τον Σεμέδο και στο 52’ σούταρε από κοντά, πλην όμως πλάγια και υπό πίεση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ανάποδο σφύριγμα και γκολ
Η συνέχεια όμως επιφύλαξε επιστροφή στην… κανονικότητα. Οι ερυθρόλευκοι επιτίθεντο και οι πράσινοι αμύνονταν με επιτυχία. Ο γόρδιος δεσμός δεν λυνόταν για τον Ολυμπιακό και τελικά ο διαιτητής από τη χώρα της τουλίπας, σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος, αποφάσισε να τον κόψει.

Ο Ραντζέλοβιτς κρατούσε από το χέρι τον Λέτσιακς στο 68’, ο τελευταίος έπεσε στην περιοχή και έπιασε την μπάλα με τα χέρια και αντί για φάουλ υπέρ του, ο Μακέλι καταλόγισε πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα ο Βαλμπενουά εκτέλεσε εύστοχα και έγινε ο πρώτος που παραβίασε την εστία του Φαμπιάνο στην τρέχουσα διοργάνωση έπειτα από 429 λεπτά (προηγήθηκαν τρεις παρατάσεις με την Αραράτ, τη Λέγκια και τον Ερυθρό Αστέρα).

Ο Φαμπιάνο νικήθηκε όταν δεν πιανόταν
Δυστυχώς για την Ομόνοια το σκορ δεν έμεινε στο στενό 0-1, παρά τις πολύ καλές επεμβάσεις του Φαμπιάνο. Στο 77’ ο Ελ Αραμπί έχασε δύο ευκαιρίες, αφού πρώτα αστόχησε με σουτ από την καρδιά της μικρής περιοχής και στην εξέλιξη της φάσης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βραζιλιάνος απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο ίδιος είπε όχι σε επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουνεά.

Ο Ελ Αραμπί, όμως, είπε την τελευταία του λέξη στο δεύτερο λεπτό της καθυστέρησης, όταν σούταρε έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο πορτιέρε του «τριφυλλιού».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ολυμπιακός Πειραιώς (Πέδρο Μαρτίνς):  Σα, Ραφίνιο, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (58′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58′ Ραντζελοβιτς), Χασάν (76′ Εμβιλά).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ (87′ Λοΐζου), Τιάγκο, Παπουλής (80′ Ασάντε), Σενέ (46′ Ντούρις).

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σκόρερ: 69′ (πέναλτι) Βαλμπουενά, 90+2 Ελ Αραμπί.

Κίτρινες: 48’Σεμέδο / 26′ Γκόμες, 43′ Λούφτνερ, 44′ Μποτεάκ.

Αποβολές:

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία).

Βοηθοί: Μάριο Ντικς (α’), Χέσελ Στέεγκστρα (α’), Άλαρντ Λίντχουντ (τέταρτος) (Ολλανδία).

VAR: Γιόακιμ Κάμφιους, Κέβιν Μπλουμ (Ολλανδία).


ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ