aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟλίβα: «Δεν είμαστε οι ίδιοι πια...»

Ολίβα: «Δεν είμαστε οι ίδιοι πια…»

Στο επίσημο κανάλι του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας «ΟFC TV», μίλησε ο προπονητής των πρασίνων Χουάν-Κάρλος Ολίβα, ο οποίος με βάση τα λεγόμενά του, ήταν πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή που είχε η ομάδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (0-1), αγγίζοντας σε βαθμό το «10» σε κάποια σημεία.

Μάλιστα, είπε πως η ομάδα του δεν είναι η ίδια πια, εννοώντας ασφαλώς πως βελτιώθηκε, ενώ τοποθέτησε και λίγο ψηλά τον πήχη υποστηρίζοντας πως η φετινή σεζόν, δεν θα είναι απλώς μία περίοδος μετάβασης. Αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που άφησε η Ομόνοια μέχρι στιγμής και τις προοπτικές για το μέλλον.

«Πιστεύω πως η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλεία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όχι μόνο στο 8 από τα 10, αλλά η απόδοση μας σε κάποια σημεία του αγώνα, έφτασε στο 10 από τα 10. Κάναμε έναν αγώνα σχεδόν τέλειο, αλλά ατυχήσαμε στο αποτέλεσμα. Και όταν, την επόμενη μέρα, δεν έχεις το αποτέλεσμα που σε κάνει χαρούμενο, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκεφτείς τι εντυπώσεις σου άφησε η ομάδα από τον αγώνα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Η ομάδα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Δεν είμαστε οι ίδιοι πια. Μετά από αυτόν τον αγώνα, δεν είμαστε οι ίδιοι. Θεωρώ πως η ομάδα απέδειξε πως είναι ισάξια αυτού του ψηλού επιπέδου. Φυσικά δεν ήταν αρκετό, θα πρέπει να δώσουμε περισσότερα, όμως δεν έχω καμία αμφιβολία πως η ομάδα θα συνεχίσει να μεγαλώνει, όπως απέδειξε και στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ».

Διαβάστε επίσης: Οι 91 επιθέσεις και το 79% επιτυχίας στις πάσες!

Για το γεγονός πως η ομάδα του παρά την εξαιρετική της εμφάνιση δεν είχε βαθμολογικό όφελος, είπε: «Όταν χάνεις ένα τέτοιο παιχνίδι, τότε τα συναισθήματα σου είναι κάπως ανάμεικτα. Πρέπει να βρεις την ισορροπία. Πλέον, αρχίσαμε να νιώθουνε τη δυναμική που δημιουργεί η Ομόνοια (σ.σ. για τον όγκο και τις απαιτήσεις του κόσμου). Θεωρώ ότι χρωστάμε στους φιλάθλους μας μία νίκη. Ήρθε αρκετός κόσμος στο γήπεδο και απογοητεύτηκε στο τέλος. Ό,τι κάνουμε, είναι γι’ αυτούς που το κάνουμε. Θεωρώ ότι η ομάδα τα πάει πολύ καλά και ότι οι παίκτες μου γίνονται καλύτεροι κάθε βδομάδα. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η φετινή, δεν θα είναι απλά μία χρονιά μετάβασης».

«Η ομάδα θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Αυτό που συμβαίνει με το πρόγραμμα είναι… τρελό. Παίζουμε ένα παιχνίδι, σταματάμε δύο εβδομάδες, μετά πάλι δύο αγώνες και σταματάμε για άλλες δύο εβδομάδες. Είναι μία τρέλα. Παρόλα αυτά, η ομάδα κάθε μέρα θα είναι καλύτερη. Και πάνω από όλα προπονείται ακόμη καλύτερα. Όταν τα συνδυάσεις αυτά τα δύο, δεν έχω αμφιβολία πως θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Επίσης, κάτι που λέω πάντα στους ποδοσφαιριστές μου και θεωρώ είναι η πραγματικότητα, δεν πρέπει να μεγαλώσουμε μόνο την ομάδα, αλλά και οι 25 παίκτες να προσπαθήσουν, ατομικά, να γίνουν καλύτεροι. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο και θα παλέψουμε σε όλη τη διάρκεια του».

Για την προσπάθεια της Ομόνοιας μετά το γκολ της ΑΕΚ και την απόδοση του Τζόρνταν Γκρίνιτζ, είπε: «Οι αλλαγές που έγιναν, μετά που δεχθήκαμε το γκολ, είχαν σκοπό να πλησιάσουμε την εστία του αντιπάλου. Μπήκε ο Τζόρνταν στο παιχνίδι, που είχε πολλές εβδομάδες που του άξιζε να αγωνιστεί, γιατί δουλεύει πολύ καλά στις προπονήσεις. Επίσης, προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις δύο πτέρυγες, για να βγάζουμε σέντρες στην περιοχή του αντιπάλου. Από δεξιά τα καταφέραμε, αλλά από αριστερά ήταν πιο δύσκολο. Όπως και να έχει, οι αλλαγές πάντα γίνονται με στόχο η ομάδα να γίνει καλύτερη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό ήταν το πνεύμα των αλλαγών που έγιναν».

«Το πρώτο ημίχρονο, για εμάς, ήταν καλύτερο από το δεύτερο, είναι αλήθεια. Άλλα ήταν αδύνατον να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι λόγω της φυσικής μας κατάστασης, που είναι εξαιρετική, αλλά λόγω της ψυχολογίας μας. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και το σκορ έμεινε στο 0-0. Και αν μπω στη θέση της άλλης ομάδας, της ΑΕΚ, τότε στα αποδυτήρια πρέπει να ήταν πολύ ανήσυχοι από την εμφάνιση μας. Όμως, το σκορ ήταν 0-0», συνέχισε όσον αφορά στην απόδοση της Ομόνοιας και κατέληξε:

«Αυτοί το μόνο που είχαν να κάνουν, ήταν να γίνουν καλύτεροι. Είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο ημίχρονο αντικατοπτρίζει τις ικανότητες μας στη φετινή σεζόν. Αλλά η αλήθεια είναι πως για την ομάδα δεν ήταν εύκολο, συναισθηματικά, να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Επιμένω πως ο αγώνας, τακτικά και πνευματικά ήταν πολύ έντονος. Ήταν πολύ σημαντικός και είναι πολύ καλό που δείξαμε πως είμαστε σε ψηλό επίπεδο. Αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να δίνουμε ακόμη περισσότερα για να κερδίζουμε τέτοιου είδους αγώνες».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ