aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για τους λόγους που οδήγησαν προ ολίγων μηνών στο διαζύγιο μεταξύ του Βλάταν Μιλόγεβιτς και της Ομόνοιας, έχουν χυθεί τόνοι από μελάνι. «Υπήρξε διαφωνία με τον Νίκο Νταμπίζα όσον αφορά στη φιλοσοφία της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος», θα σου πουν πολλοί επί του συγκεκριμένου.

Ανέλαβε πέρυσι στα μέσα Νοεμβρίου μιαν ομάδα που δεν ήταν δικό του… δημιούργημα, την οδήγησε στον τελικό του κυπέλλου, αλλά και στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Το σημαντικότερο ήταν πως, ανεξαρτήτως απόδοσης του συνόλου (και παικτών), εξασφάλισε η Ομόνοια ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άρα, δηλαδή, πέτυχε αυτό που αποτελούσε αδιαπραγμάτευτο στόχο.

Έχοντας ως «παράσημο» την εκπληκτική πορεία που διέγραψε η Τσουκαρίτσκι υπό τις οδηγίες του και συν τοις άλλοις το γεγονός πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, με μπόλικη όρεξη για δουλειά, δεν δυσκολεύτηκε να βρει τον επόμενο σταθμό στην προπονητική του καριέρα. Μετακόμισε στον Πανιώνιο και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του! Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, που στηρίζει πάρα πολλά στην επιθετική τετράδα των Μασούντ, Μπεν, Φούντα και Ανσαριφάρντ, πάει από το καλό στο καλύτερο.

Κέρδισε στην πρεμιέρα τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0, επιβλήθηκε στη δεύτερη αγωνιστική της Ξάνθης με 2-0 και κατάφερε να «απαντήσει» στην ήττα από τη Βέροια (1-2) με «διπλό» επί του Ηρακλή (2-1). Με αυτά και με αυτά, ο Πανιώνιος βρίσκεται στο τρίτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα με εννέα βαθμούς (3-0-1), διαθέτοντας την τρίτη πιο παραγωγική επιθετική γραμμή στη Σούπερ Λιγκ.

Είναι τέτοια η εικόνα που βγάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο που οι ιθύνοντες του Πανιωνίου έχουν πρόθεση να προχωρήσουν στην πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Μιλόγεβιτς! Οι δύο πλευρές υπέγραψαν για έναν χρόνο, αλλά στον σύλλογο της Ελλάδας προτίθενται να «σφραγίσουν» την παρουσία του Σέρβου στον πάγκο, τουλάχιστον και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το περιβάλλον είναι αναμφίβολα ευνοϊκό για τον τέως προπονητή της Ομόνοιας. Είναι απόλυτος άρχοντας, κάνει με ηρεμία τη δουλειά του όπως αυτός κρίνει καλύτερα. Έχει τον χρόνο να δουλέψει και έως τώρα δικαιώνει όσους πίστεψαν σε αυτόν.

Και το ερώτημα: Με αυτόν προπονητή και «υλικά» που ίσως να είχαν και τη δική του… σφραγίδα, η Ομόνοια θα έβγαζε αυτές τις αγωνιστικές αρρυθμίες στον αγωνιστικό χώρο; Θα ήταν χειρότερη η ομάδα σε σχέση με αυτήν που βλέπουμε κατά την τρέχουσα σεζόν; «Είναι ευχαριστημένος που πήγε στον Πανιώνιο, παρά το γεγονός πως δεν έχει ως στόχο τον τίτλο. Έφυγε και μάλλον ησύχασε», μού έλεγε προσφάτως ένας καλός του φίλος. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ