aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟκκάς: «Ο Λεμονής είχε θέμα μαζί μου. Υπάρχουν ακόμα οφειλές απ' την Ομόνοια»

Οκκάς: «Ο Λεμονής είχε θέμα μαζί μου. Υπάρχουν ακόμα οφειλές απ’ την Ομόνοια»

Όχι μόνο δεν απέφυγε να απαντήσει ο Γιάννης Οκκάς για το πολύκροτο σήριαλ της αποχώρησής του με την Ομόνοια και τη δικαστική διαμάχη που ακολούθησε, αλλά δεν φοβήθηκε να πει ξεκάθαρα τις απόψεις του επί του θέματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής ξετυλίγοντας το κουβάρι της ποδοσφαιρικής του διαδρομής δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί για την πολυσυζητημένη μετακίνησή του στην Ομόνοια το καλοκαίρι του 2008, όταν επί Μιλτιάδη Νεοφύτου οι πράσινοι αγόραζαν ότι καλύτερο υπήρχε στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:

«Ξέρω ότι από την Ομόνοια βρήκαν το οικογενειακό μου περιβάλλον και ήθελαν να με πείσουν να πάω στην Ομόνοια. Δεν ήθελα να αναμείξω κάποιον από την οικογένειά μου στην απόφαση, ήθελα να αποφασίσω μόνος μου. Και οι γονιοί μου αυτό μου είχαν πει. Ν’ αποφασίσω ότι θέλω, αν και δεν το κρύβω ότι οι γονείς μου ήθελαν να πάω στην Ομόνοια. Η κατάληξη της θητείας μου στην Ομόνοια δεν ήταν όπως θέλαμε ούτε εγώ, ούτε αυτοί…», ανέφερε αρχικά ο Οκκάς και ακολούθως απάντησε τι πήγε λάθος τελικά και έληξε άδοξα και μπόλικη σκόνη η καριέρα του στο «Ηλίας Πούλλος».

Διαβάστε επίσης: 

«Αυτά που λέγονταν ότι δεν ήθελα να παίζω στα άκρα της επίθεσης και τέτοια δεν ισχύουν. Είπαν και άλλα για την προσωπική μου ζωή που ούτε καν στο 1% δεν είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πως ο κ. Λεμονής είχε προσωπικό πρόβλημα μαζί μου. Πριν καν πάω στον Ολυμπιακό είχαμε μια αντιπαράθεση. Τον Δεκέμβριο πριν φύγω από τον Ολυμπιακό είχα πρόταση από την Μπλάκμπερν και ο κ. Λεμονής δεν με άφησε να πάω γιατί υπήρχαν τραυματίες στην ομάδα και αντί να με στηρίξει μετά από λίγους μήνες το καλοκαίρι δεν μου ανανέωσε το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Είχαμε ένα διάλογο ως αντίπαλοι προηγουμένως».

Ανταλλάξατε «γαλλικά»; «Δεν μιλήσαμε “γαλλικά”, αλλά ήταν κάτι χειρότερο από “γαλλικά” (γέλια)».

Και προτίμησε ο κ. Λεμονής να χάσει τον Οκκά; «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κάθε προπονητή. Άνθρωποι είμαστε. Μπορεί να μην αρέσουμε σε κάποιους προπονητές. Εγώ το δέχθηκα ότι δεν αρέσω στον κ. Λεμονή. Πρέπει όμως να γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο. Και οι προπονητές και οι διοικήσεις».

Εσύ δικαιώθηκες δικαστικά από την Ομόνοια και μάλιστα με πάρα πολλά χρήματα, έτσι; «Ναι και ήταν πολλά τα λεφτά. Σίγουρα παρασύρθηκαν από κάποιους. Και γενικά η Ομόνοια παρασύρθηκε από πολλούς τότε. Δεν μπορεί να ανακατεύεται ο οποιοσδήποτε. Και το ποδόσφαιρο είναι επάγγελμα. Δεν μπορεί να ανοίγει κανείς την πόρτα και να λέει ότι θέλει», είπε ο Γιάννης Οκκάς.

Σε ερώτηση εάν έχει εξοφληθεί το συγκεκριμένο ποσό επεσήμανε ότι ακόμα του οφείλονται χρήματα, αν και όπως είπε θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί πριν 2-3 χρόνια. «Κανονικά έπρεπε να λήξει αλλά… εμένα ο στόχος μου δεν είναι να δημιουργήσω πρόβλημα στην Ομόνοια. Έκανα ένα διακανονισμό και μετά ένα δεύτερο γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα. Υπάρχει κατανόηση. Η Ομόνοια είναι ιστορικό σωματείο. Παρά τα προβλήματα με τις πληρωμές δεν ήταν αυτοσκοπός μου εμένα να το πάρω στα άκρα. Για αυτό υπάρχουν ακόμα κάποιες οφειλές αν και έπρεπε να είχαν εξοφληθεί πριν 2-3 χρόνια. Ο κόσμος της Ομόνοιας δεν θα το χωνέψει και το καταλαβαίνω. Είναι η αγάπη του, είναι το σωματείο του. Όμως, πρέπει να ξέρει ότι και οι παίκτες έχουν συμβόλαια», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ