aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟκκάς: «H Ομόνοια δεν θα ήθελε ποτέ αυτόν τον Ολυμπιακό, oύτε το ανάποδο»

Οκκάς: «H Ομόνοια δεν θα ήθελε ποτέ αυτόν τον Ολυμπιακό, oύτε το ανάποδο»

Γιάννης Οκκάς. Ένα όνομα, ολόκληρη ιστορία για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής Κύπρου και σπουδαία καριέρα σε Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Αθηνών, Ολυμπιακό Πειραιώς, Θέλτα, Ομόνοια και ξανά Ανόρθωση. Είναι ο άνθρωπος που σκόραρε πρώτος στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αυτό από μόνο του έχει ξεχωριστή σημασία στην ιστορία του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο Γιάννης Οκκάς σχολίασε το πιθανό ραντεβού ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Ολυμπιακό Πειραιώς στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον φυσικά οι πράσινοι περάσουν το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στον 3o προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Μαζί μας είναι ο πρώτος που σκόραρε στο καινούργιο «Καρασϊσκάκη» είναι μαζί μας. Το σενάριο Γιάννη Οκκά είναι ότι ένας άλλος Κύπριος θα σκοράρει ξανά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και θα στείλει την ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Αν λέγετε επίσης Ιωάννης όπως εμένα μπορεί να είναι Ιωάννης Κούσουλος, μπορεί να είναι Ιωάννης Κωστή, δεν το ξέρουμε».

Βάλε το χέρι στην καρδιά και πες, θα είσαι υποστηρικτής της Ομόνοιας ή του Ολυμπιακού Πειραιώς; «Κοιτάξετε, είναι δύσκολη απάντηση. Δεν έχει σημασία το πόσα χρόνια πέρασες κάπου και πως πέρασες. Για μένα προσωπικά μετρά ότι και οι δύο ομάδες με είχαν στις ομάδες τους και πρέπει να σέβεσαι κάθε ομάδα που σου δίνει το δικαίωμα να αγωνιστείς. Από τη μία ο Ολυμπιακός σίγουρα που άφησα και έχω ακόμα πολύ καλές επαφές. Από την άλλη μία κυπριακή ομάδα…».

Που δεν έχεις καλές επαφές, γιατί δεν το λες; «Αντιθέτως. Όσο περνά ο χρόνος… εγώ δεν είχα πρόβλημα με τους ανθρώπους της Ομόνοιας».

Αφού ήσασταν στα δικαστήρια τρία χρόνια… «Αυτό δεν αναιρεί από το να έχεις καλές σχέσεις. Ο καθένας προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Στην Ομόνοια όσο περνά ο χρόνος αντιλαμβάνονται τι έχει γίνει και πως υπήρξε αυτό το πρόβλημα και σας λέω όσο περνά ο χρόνος τα μηνύματα που παίρνω και από τον κόσμο είναι διαφορετικά από τότε».

Στην Ομόνοια δεν νομίζω να ήθελαν τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ταιριάζει μόνο σε μία παράμετρο ότι μας υποτιμούν λίγο οι ελληνικές ομάδες. Ισχύει αυτό; «Ναι, αυτό ισχύει. Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι η Ομόνοια δεν θα ήθελε ποτέ αυτόν τον Ολυμπιακό. Ένας Ολυμπιακός ευρωπαίος, στα καλύτερά του».

Όμως, θα έχει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια του και έφυγαν μερικοί ποδοσφαιριστές… «Είναι αλήθεια αυτό που λες, αλλά πλέον στον Ολυμπιακό φεύγει ένας καλός και έρχεται ένας καλύτερος. Εγώ ποτέ δεν στέκομαι σε άτομα. Στέκομαι στο σύνολο. Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή διανύει την καλύτερη περίοδό του. Έχει έναν προπονητή εξαιρετικό και έναν Καρεμπέ που κάνουν κινήσεις φοβερές. Ο Ολυμπιακός δεν θα ήθελε αυτή την Ομόνοια. Το ότι είναι διπλοί αγώνες ευνοεί τον Ολυμπιακό, όμως αυτή την στιγμή η Ομόνοια είναι έτοιμη».

Ποιος κάνει τις μετεγγραφές; Ο Καρεμπέ ή ο Μοντεστό; «Ο Μοντεστό είναι ο υπεύθυνος του σκάουτινγκ».

Ρωτάει ένας φίλος εδώ αν πέρασε η Ομόνοια ήδη τον Ερυθρό Αστέρα και μιλάμε για τον Ολυμπιακό (γέλια). Πες μας την άποψη σου για τον μονό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα: «Η Ομόνοια μετά το παιχνίδι με την Αραράτ που δεν ήταν καλή και ρίσκαρε την πρόκρισή της μπορώ να πω ότι με την Λέγκια ήταν πολύ καλύτερα τα πατήματά της. Νομίζω ότι η Ομόνοια βρίσκεται σε καλή φάση».

Ποιο είναι το καινούργιο στοιχείο της σε σχέση με πέρσι; «Πατάει στον περσινό κορμό και φέτος προσθέτει. Αυτό βλέπω εγώ ως πλεονέκτημα της φετινής Ομόνοιας».

Τι διακρίνεις στους νεαρούς της Ομόνοιας; «Είναι ο Τζιωνής, ο Λοΐζου, ο Κακουλής, είναι και ο Χαραλάμπους, δούλεψα με τους τρεις από τους τέσσερις στην Κ17 της Εθνικής. Εκτός από τον Λοΐζου, τον οποίο γνωρίζω γιατί είναι στην ίδια ηλικία με τον γιο μου. Είναι μια σωστή δουλειά που γίνεται στην Ομόνοια. Θα εξαιρέσω τον Κακουλή γιατί για μένα είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής. Όταν ήταν 17 ετών είχα πει στους συνεργάτες μου ότι πρώτη φορά βλέπω σέντερ φορ, και ειδικά για σέντερ φορ είχα δικαίωμα να μιλήσω, ο οποίος να παίζει για την ομάδα στα 16 του να ανοίγει χώρους, να τρώει ξύλο από τα στόπερ και να παίρνουν οι άλλοι τη φήμη. Τους είχα πει έχω πάρα πολλά χρόνια να δω επιθετικό με τέτοια ωριμότητα. Όμως, προς Θεού δεν πρέπει να ρίχνουμε όλο το βάρος στους νεαρούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ