aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟι Βραζιλιάνοι που θα την αλλάξουν...

Οι Βραζιλιάνοι που θα την αλλάξουν…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι αδυναμίες που παρουσίασε η Ομόνοια στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα με την Μπάναντς, ήταν πολλές. Οι πιο «χτυπητές», όμως, ήταν στην άμυνα και στον δημιουργικό τομέα.

Η Μπάναντς χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική, στις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε κατάφερε να αναστατώσει την άμυνα της Ομόνοιας και σε μια απ’ αυτές σκόραρε, με τον Μπουράεφ να «τρυπά» την πράσινη άμυνα. Ο Όρσουλιτς, φάνηκε (από πέρσι) ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ψηλό επίπεδο, ενώ για τον Παντελιάδη δεν είναι η φυσική του θέση το κέντρο της άμυνας και παρουσίασε αδυναμίες.

Η προσθήκη του Μπρούνο Νασιμέντο έρχεται να δώσει λύση, παρ’ όλο ότι ο Βραζιλιάνος δεν είναι έτοιμος. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, ο 25χρονος στόπερ φαντάζει ως ικανότερος να ανταποκριθεί σ’ αυτή τη θέση. Άλλωστε, αποκτήθηκε για να αποτελέσει μια από τις βασικές επιλογές στο κέντρο της άμυνας.

Ο Κάρβερ προσδοκεί πως θα είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά και δεν θα διστάσει να τον ρίξει με την «πρώτη» στο αρχικό σχήμα. Προβληματίζει ο βαθμός ετοιμότητας του, όμως τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Η παρουσία του στην ενδεκάδα την προσεχή Πέμπτη, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασε η Ομόνοια στα πρώτα ματς, φαντάζει πλέον ως επιτακτική ανάγκη.

Όσον αφορά στη δημιουργία του παιχνιδιού, ο Σίλβα Κλέιτον φρόντισε με το «καλημέρα» να επιβεβαιώσει την κλάση του και να «φωνάξει» πως η παρουσία του στη νέα Ομόνοια είναι επιβεβλημένη. Αν αυτό επιβάλλει αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας ή όχι, είναι στην αρμοδιότητα του Άγγλου τεχνικού.

Ο πολύπειρος Βραζιλιάνος ανεβάζει το επίπεδο και με απλές κινήσεις κάνει τη διαφορά. Άλλωστε, γι’ αυτό αποκτήθηκε. Ο βαθμός ετοιμότητάς του είναι ο λόγος που τον κράτησε στον πάγκο στα ματς με την Μπάναντς. Ο Κλέιτον ήλθε για να αποτελέσει μια ηγετική φυσιογνωμία και στην Ομόνοια στηρίζουν πολλά στο πρόσωπό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ