aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟι «παλιοί» της δείχνουν τον δρόμο

Οι «παλιοί» της δείχνουν τον δρόμο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι «παλιοί» είναι μειοψηφία στην ενδεκάδα της φετινής Ομόνοιας, όμως φρόντισαν στα πρώτα ματς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δικαιολογήσουν στον απόλυτο βαθμό την διατήρησή τους στο ρόστερ, μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν σε σχέση με πέρσι. Άλλωστε, δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι και με τους τρεις, Ματ Ντέρμπισαϊρ, Ρενάτο Μαργκάσα και Δημήτρης Χριστοφή, κλήθηκαν πρόωρα για επέκταση του συμβολαίου τους με την Ομόνοια. Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι επιβεβαιώνουν με τους αριθμούς τους στα πρώτα πέντε ματς πρωταθλήματος ότι, αποτελούν σταθερή αξία και δείχνουν τον δρόμο στους νεοφερμένους, από τους οποίους η τεχνική ηγεσία περιμένει πολύ περισσότερα στο μέλλον.

Ο Άγγλος επιθετικός και περσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας και τους πρωταθλήματος, συνεχίζει απ’ εκεί που έμεινε πέρσι, κι ας μην είδε δίκτυα στα δυο τελευταία ματς. Με τα 4 γκολ αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα. Ο 31χρονος άσος έχασε μόλις 11 λεπτά και είναι ξεκάθαρο πως, στο πρόσωπό του ο Πάμπος Χριστοδούλου στηρίζει πολλά και στη συνέχεια. Πλαισιώνεται από ικανούς ποδοσφαιριστές, με ποιότητα και εμπειρία. Αξιοποιώντας το γεγονός αυτό και εφόσον οι συμπαίκτες του τον τροφοδοτούν σωστά, μπορεί και πάλι να πετύχει ότι και πέρσι, γιατί όχι και μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων.

Την ίδια ώρα, ο Ρενάτο Μαργκάσα κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα ως αριστερός μπακ. Έχει καταγράψει στο ενεργητικό του τρεις ασίστ και κατέχει την πρωτιά. Ποδοσφαιριστής που βοηθά το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του (έχει πετύχει κι ένα γκολ), ενώ από στατικές φάσεις δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να φθάσει η Ομόνοια σε γκολ. Καθιερώθηκε στη θέση του αριστερού μπακ, την οποία κέρδισε με το σπαθί του, παρόλο που μπορεί να συνεισφέρει και ως ανασταλτικός μέσος.

Ο τρίτος της παλιοσειράς, ο Δημήτρης Χριστοφή, είναι μέσα και στα δύο. Έχει πετύχει δυο γκολ και είναι η δεύτερη πιο αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα μετά τον Ματ, ενώ έχει δώσει και μια ασίστ. Κι αυτά ενώ έχει χάσει το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό λόγω τραυματισμού. Ο διεθνής άσος έχει πολλά να δώσει, την ώρα που ο Πάμπος Χριστοδούλου αναμένει από όλους να ανεβάσουν την απόδοσή τους με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ