aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΟι επενδυτές ανεβάζουν πήχη, προσδοκίες και λογικά το επίπεδο

Οι επενδυτές ανεβάζουν πήχη, προσδοκίες και λογικά το επίπεδο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στην περσινή σεζόν είχαμε σε γενικές γραμμές ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τον τίτλο να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική, τις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ λίγο πριν το τέλος. Εκεί που δεν υπήρξε ο μεγάλος ανταγωνισμός ήταν στα κάτω, αφού ο Ολυμπιακός ξέκοψε σχετικά νωρίς. Οι απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος διίστανται και ο καθένας, θα έλεγα, έχει το δίκιο του.

Διαβάστε επίσης: «Αν βρεθούν 5.000 Ομονοιάτες και δίνουν 8 ευρώ κάθε μέρα…»!

Τώρα, αυτό που βλέπουμε να γίνεται ενόψει της νέας περιόδου είναι μια προσπάθεια ενδυνάμωσης των ομάδων. Απόλυτα λογικό τέτοια περίοδο, με την κάθε ομάδα να έχει τις δικές της βλέψεις. Όσον αφορά στις εξελίξεις που προέκυψαν στην Ομόνοια και την εμπλοκή του επενδυτή Σταύρου Παπασταύρου, η λογική λέει πως η ομάδα της Λευκωσίας, ανεβάζοντας τον προϋπολογισμό της, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Κάτι που απέτυχε να κάνει τις προηγούμενες δυο σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Από τον ερασιτεχνισμό στον επαγγελματισμό

Μια κίνηση που σαφώς και ανεβάζει τον πήχη, τις προσδοκίες και εκτός απροόπτου το επίπεδο. Γιατί κακά τα ψέματα, μια δυνατή και ανταγωνιστική Ομόνοια μπορεί να δώσει ενδιαφέρον και χρώμα στο πρωτάθλημά μας. Κι αν αυτό γίνει, θεωρώ πως θα είναι μια φυσιολογική εξέλιξη αφού πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο με κόσμο, που τα τελευταία χρόνια λόγω κακής οικονομικής διαχείρισης έμεινε στα ρηχά.

Διαβάστε επίσης: Ντουπόβ στο «Goal»: «Φέτος εξάδα και του χρόνου τριάδα»!

Αυτό, όμως, που προτίθεται να ταράξει τα νερά, μένουμε να το δούμε στην πράξη, είναι η ενδεχόμενη απαιτητική παρουσία της Πάφου στη νέα σεζόν. Ο εκ των συνιδιοκτητών, Ρόμαν Ντουπόβ, τόνισε στη συνέντευξή του στο «Goal» ότι «στόχος είναι η εξάδα και την επόμενη περίοδο η παρουσία της ομάδας στην τριάδα». Αμάν δήλωση! Η Πάφος στην τριάδα. Για να δούμε…

Οι επενδυτές, λοιπόν, με την παρουσία τους στους συλλόγους, βάζουν σε άλλη διάσταση τα δεδομένα στο ποδόσφαιρό μας. Μακάρι να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο και στον αγωνιστικό χώρο, ανεβάζοντας το επίπεδο και παράλληλα κάνοντας πιο έντονο το ενδιαφέρον για τους ποδοσφαιρόφιλους. Υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, όμως είναι καλό να υπάρχουν υψηλές φιλοδοξίες. Παρόλο που άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ