aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟι δύο δρόμοι της τεχνικής ηγεσίας

Οι δύο δρόμοι της τεχνικής ηγεσίας

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σε λάθη που δεν κάνουν ούτε πρωτοεμφανιζόμενοι ποδοσφαιριστές έχει υποπέσει έως τώρα ο Μπρούνο Νασιμέντο, με αποτέλεσμα να δέχεται τα πυρά και μαζί του ο Νταμπίζας για την επιλογή του. Το πιο ανησυχητικό είναι πως, παρά την όποια πίστωση του δόθηκε, ο Βραζιλιάνος αμυντικός παραμένει… αδιόρθωτος, σε σημείο μάλιστα που προκαλεί. Συνεχίζει να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής. Καλά, θα πει κάποιος, το πρόβλημα της Ομόνοιας είναι ο Νασιμέντο;

Σε καμιά περίπτωση, όμως τα λάθη του 25άχρονου ποδοσφαιριστή είναι τόσο χοντρά που φέρνουν την έντονη αντίδραση του κόσμου αλλά και τον προβληματισμό της τεχνικής ηγεσίας. Τα λάθη του ξεκινούν από το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ομόνοιας κόντρα στην Μπεϊτάρ στο ΓΣΠ και είναι σε κάθε παιχνίδι, με αποκορύφωμα το κάκιστο μαρκάρισμα στο γκολ του Εθνικού προχθές.

Το τεχνικό τιμ της Ομόνοιας έχει δυο δρόμους στην περίπτωση Νασιμέντο και θα πρέπει να επιλέξει τον έναν και καλύτερο, πρωτίστως για την ομάδα αλλά και για να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή. Είτε θα τον πιστώσει για άλλη μια φορά είτε θα τον βάλει στον… πάγο προσδοκώντας πως μέσα από τη δουλειά θα επανέλθει βελτιωμένος.

Γίνεται και λόγος για την ψυχολογία του Βραζιλιάνου αφού με το «καλημέρα» στην Ομόνοια βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω των τρανταχτών λαθών του. Ο προβληματισμός της τεχνικής ηγεσίας γίνεται μεγαλύτερος λόγω και της απουσίας του Όρσουλιτς. Μάλιστα, ο Κροάτης αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για σημαντικό διάστημα, ίσως και ένα μήνα. Θα χάσει σίγουρα τα προσεχή δύο ματς, με Καρμιώτισσα και Απόλλωνα.

Είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Βραζιλιάνος να μείνει στον πάγκο με την Καρμιώτισσα και να προτιμηθεί είτε ο Φλορέσκου που αγωνίστηκε για ένα διάστημα στο ματς με τον Εθνικό, με την αποχώρηση του Νασιμέντο, είτε ο Κατελάρης.

Σαφώς και θα λυθούν τα χέρια του Κάρβερ με την επάνοδο του Σοϊλέδη, «ελευθερώνοντας» τον Παντελιάδη, που δοκιμάστηκε ως στόπερ το προηγούμενο διάστημα. Ο Άγγλος τεχνικός θα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση για το κέντρο της άμυνάς του, προσδοκώντας σ’ ένα καλύτερο αύριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ