aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΌχι στον Νούνο Ασίς, δεν το αξίζει

Όχι στον Νούνο Ασίς, δεν το αξίζει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Η ψυχολογία του οπαδού (στην Κύπρο) αποτελεί το Α και Ω για το πόσο μαζικά θα προσέλθει στο γήπεδο κάθε εβδομάδα. Αυτό δεν ισχύει για όλους, αφού υπάρχει ένα αριθμός που είναι εκεί, στο πλευρό της βρέξει – χιονίσει. Η χθεσινή κακή εμφάνιση της Ομόνοιας στο «Τάσος Μάρκου» και η πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα… επανέφερε την γκρίνια και τη μουρμούρα στον κόσμο της ομάδας και όχι αδικαιολόγητα.

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν το πρώτο φετινό χαστούκι, οι πράσινοι το «κατάπιαν», όμως η ισοπαλία, όπως αυτή ήρθε, με τα πολλά παιδαριώδη αμυντικά λάθη και την επιθετική ανυπαρξία δεν χωνεύεται. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής.

Την Τετάρτη, σε 3 μέρες δηλαδή, είναι προγραμματισμένη η τιμητική του Νούνο Ασίς. Η κίνηση αυτή είναι (ίσως) το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η Ομόνοια για να ευχαριστήσει τον πρώην αρχηγό – ηγέτη της για την προσφορά του στην ομάδα. Και φυσικά μόνο το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου είναι ικανό για δείξει στον ίδιο πως ο κόσμος αναγνωρίζει τα όσα έδωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο θυμός και η πίκρα θα πρέπει να μπουν στην άκρη. Οι εμφανίσεις σε Ευρώπη και πρωτάθλημα δεν γίνεται να επηρεάσουν την προσέλευση του κόσμου σε ένα παιχνίδι-τιμητική για έναν ποδοσφαιριστή που δεν φέρει καμία ευθύνη για το τελευταίο στραβό αποτέλεσμα.

Η μέρα προσφέρεται, η ώρα (20:00) επίσης, ο αντίπαλος είναι… εμπορικός και θα ήταν μεγάλο κρίμα αν το γήπεδο είναι μισοάδειο στην τελευταία παράσταση του «μάγου» με την πράσινη φανέλα. Ας αναλογιστεί ο κόσμος, λοιπόν, αν αξίζει η απάθεια και η γκρίνια να «σβήσουν» όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα ο Ασίς, από το 2012-2016 (143 συμμετοχές και 24 τέρματα).

«Η οικογένεια της Ομόνοιας θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Νούνο Ασίς, για τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα, της οποίας τη φανέλα τίμησε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονική περίοδο, κατά την οποία η Ομόνοια κατέβαλλε αγώνα οικονομικής επιβίωσης. Ραντεβού, λοιπόν, στις 31 Αυγούστου, στο ΓΣΠ, για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που αγάπησε την Ομόνοια και την τίμησε με την παρουσία του, εντός και εκτός γηπέδου», έγραφε πριν από μερικές ημέρες η σχετική ανακοίνωση.

Και αυτό, για υπενθύμιση, σε όσους αποφασίσαν να μην δώσουν το παρών τους την Τετάρτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ