aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ συγκάτοικος «Λέο», ο Ινιέστα και το επόμενο βήμα

Ο συγκάτοικος «Λέο», ο Ινιέστα και το επόμενο βήμα

Στο «Ομόνοια Premium» μίλησε ο Άλεξ Σοάρες και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του, τον… αγαπημένο του συμπαίχτη, το ποδοσφαιρικό του είδωλο, ενώ τόνισε πως πως προτιμάει να κρατάει χαμηλούς τόνους, αφού δεν του αρέσει η μεγάλη προβολή.

Οι πρώτες εντυπώσεις από την Κύπρο και την Ομόνοιας; «Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο Σύλλογο, με πάρα πολλούς φιλάθλους. Το είδαμε όταν πήγαμε στα βουνά (Πλάτρες), ακόμη και στο φιλικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να την επιτυχία της ομάδας και ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι όπως και τώρα».

Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεσαι μακριά από την πατρίδα σου; Χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστείς εδώ; «Αγωνίστηκα για 6 μήνες στην Ελλάδα παλαιότερα. Ήταν διαφορετική εμπειρία από αυτήν που ζω τώρα. Νομίζω πως προσαρμόζομαι πολύ καλά ως τώρα».

Ποιοι είναι οι στόχοι της Ομόνοιας για φέτος; «Θέλουμε να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και να κάνουμε τα μαθηματικά στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό να το σκεφτόμαστε έτσι. Η Ομόνοια έχει πολύ μεγάλη ιστορία, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν πήγαν και τόσο καλά. Άρα τώρα θέλουμε να πάμε βήμα-βήμα και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος όλοι θα είναι ευτυχισμένοι».

Ποιοι είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες: «Θέλω να αγωνίζομαι σε όλα τα παιχνίδια και να βοηθήσω την Ομόνοια να πετύχει τους στόχους της στη φετινή σεζόν».

Με ποιον συμπαίχτη σου περνάς περισσότερη ώρα; «Έχω καλή επαφή με τον Λεάντρο (Γκονσάλες) γιατί είμαστε και οι δύο ξένοι και είμαστε συγκάτοικοι στο ξενοδοχείο πριν από τα παιχνίδια. Επίσης, όλοι οι Πορτογάλοι έχουμε πολύ καλή σχέση γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά και με τους άλλους συμπαίχτες μου είμαι μία χαρά».

Τι κάνεις συνήθως πριν από τα παιχνίδια; «Προτιμώ να ξεκουράζομαι όλη μέρα για να είμαι πανέτοιμος στους αγώνες. Τίποτε άλλο».

Φαίνεσαι χαμηλών τόνων άτομο, είσαι έτσι και εκτός γηπέδου: «Ναι, όντως έτσι είμαι πάντα. Δεν μου αρέσει η μεγάλη προβολή, ούτε να… μιλάω πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά θέλω να κερδίσω όσο και οι υπόλοιποι συμπαίχτες μου».

Το ποδοσφαιρικό σου είδωλο; «Ο Ινιέστα».

Ονειρεύεσαι μία μέρα να αγωνιστείς σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού; «Δουλεύω καθημερινά και δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό. Τώρα, το τι θα συμβεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και άλλα πράγματα, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Αλλά από τη στιγμή που δίνουμε τα πάντα στο γήπεδο, τότε όλα μπορούν να συμβούν».

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη Μαρίτιμο και την Ομόνοια; «Ναι, φυσικά και υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Η Ομόνοια είναι μία ομάδα που είναι συνηθισμένη να κερδίζει πάντα. Η Μαρίτιμο είναι επίσης μία πολύ καλή ομάδα, ενώ το νησί της Μαδέιρα είναι πιο μικρό από το νησί της Κύπρου. Και οι δύο ομάδες, ανάλογα με το μέγεθος τους, κάνουν αυτό που πρέπει».

Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεσαι μπροστά σε τόσο κόσμο; «Πέρσι είχαμε πάρα πολύ κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια. Αλλά και στα εκτός έδρας απέναντι στην Πόρτο, την Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ».

Γιατί άρχισες να παίζεις ποδόσφαιρο; «Άρχισα στην Μπενφίκα γιατί είδα τα παιδάκια να παίζουν και μία μέρα ρώτησα τον πατέρα μου αν μπορώ και εγώ να δοκιμάσω. Έτσι και πήγα εκεί, δοκίμασα και μέχρι τώρα είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο να κάνω».

Η Ομόνοια είναι το επόμενο βήμα που ονειρευόσουν μετά τη Μαρίτιμο; «Φυσικά! Είναι ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα για να κερδίσω κάποιον τίτλο και ήταν αυτό που ήθελα, αυτό που ονειρευόμουν και θέλω να κάνω τον κόσμο της Ομόνοιας ευτυχισμένο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ