aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Πέτεφ, ο Πάμπος η απειθαρχία και οι μετεγγραφές

Ο Πέτεφ, ο Πάμπος η απειθαρχία και οι μετεγγραφές

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, παραχώρησε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Αντώνης Τζιωνής. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη συμφωνία με τον Ιβάιλο Πέτεφ, για τους στόχους της ομάδας, τη μετεγγραφική ενίσχυση και τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Πάμπο Χριστοδούλου.

«Δεν θα διστάσουμε να αποβάλουμε άτομα»

Για τον νέο τεχνικό της ομάδας, Ιβάιλο Πέτεφ δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, ανακοινώθηκε η σύναψη συνεργασίας με τον Βούλγαρο προπονητή, Ιβάιλο Πέτεφ. Πρόκειται για έναν προπονητή με πολύ καλό βιογραφικό, νεαρό και φιλόδοξο, με παραστάσεις από τα υψηλότερα επίπεδα. Ο κ. Πέτεφ επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον, αλλά και αποφασιστικότητα για να επαναφέρει την Ομόνοια σε τροχιά ανάκαμψης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δούλεψε σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό, κέρδισε τίτλους, έπαιξε στους ομίλους του Champions League, ενώ διετέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Τον συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις. Γνωρίζει, από το προηγούμενο πέρασμά του την κυπριακή πραγματικότητα και αντιλαμβάνεται πλήρως τις απαιτήσεις και τα δεδομένα που υφίστανται σε ένα σύλλογο με το εκτόπισμα της Ομόνοιας. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Ομόνοιας, είμαστε δίπλα του και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Για τους στόχους της ομάδας: «Αναμφίβολα βρισκόμαστε πίσω από τους αρχικούς μας στόχους. Η μέχρι στιγμής βαθμολογική θέση και συγκομιδή δεν ικανοποιεί κανέναν στην οικογένεια της Ομόνοιας Κατανοούμε απόλυτα την απογοήτευση και την πικρία που νιώθει ο κόσμος μας. Βρισκόμαστε, ωστόσο, στα μέσα του δρόμου και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το βάλουμε κάτω, ούτε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Υπάρχει δρόμος για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη, είτε μέσω πρωταθλήματος είτε μέσω κυπέλλου. Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει στήριγμα της ομάδας, τα πρόσωπα σε κάθε πόστο μπορεί να είναι σημερινά και αυριανά, η ομάδα όμως θα είναι εκεί, γι’ αυτό πρέπει να την στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Πρέπει όλοι μαζί να επιδείξουμε την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να ανατρέψουμε τα υφιστάμενα δεδομένα».

Για τη μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας ανέφερε τα ακόλουθα: «Είναι κοινή διαπίστωση ότι υπάρχουν αδυναμίες στην ομάδα. Επιδίωξή μας είναι με την πρώτη ευκαιρία να προβούμε σε διορθωτικές κινήσεις, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα οικονομικά δεδομένα. Είναι μια διαδικασία από την οποία πρέπει να βγούμε ενισχυμένοι, ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τους στόχους μας».

Για το οικονομικό: «Όπως έχουμε αναφέρει, το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ως επιβεβλημένη ανάγκη την αύξηση του μπάτζετ της ποδοσφαιρικής ομάδας, κάτι που ζητούσε και η πλειοψηφία του κόσμου, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει, εξέλιξη που έχει επηρεάσει την εισροή εσόδων στον Σύλλογο και δυσκολεύει ιδιαίτερα τις προσπάθειές μας. Προσδοκούμε ότι με την αγωνιστική της παρουσία θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και θα τον κάνει να νιώσει ότι αξίζει να αγκαλιάσει όλες τις ενέργειες που αφορούν στο οικονομικό. Καλούμε τον κόσμο της Ομόνοιας όπως παραμείνει δίπλα στην ομάδα. Χωρισμένοι σε στρατόπεδα, δεν μπορούμε. Μπορούμε όμως, εάν παραμείνουμε ενωμένοι.

Για τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Πάμπο Χριστοδούλου: «Οι δρόμοι μας με τον Πάμπο Χριστοδούλου χώρισαν φιλικά. Τον ευχαριστούμε, τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην καριέρα του. Η εξέλιξη των γεγονότων δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαμε, ωστόσο στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι σε θέση να προσαρμόζεσαι στα δεδομένα που προκύπτουν, τα οποία κάποιες φορές ανατρέπουν αρχικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις».

Για τα κρούσματα απειθαρχίας ή την ευρύτερη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Με την πρόσληψη νέου τεχνικού επιτελείου, δεν σταματούμε τις ενέργειες για καλύτερη λειτουργία και οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εντοπίστηκαν διαδικασίες που χρήζουν άμεσης βελτίωσης ή καλύτερης οργάνωσης και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Όσο αφορά στα κρούσματα απειθαρχίας, όλα έχουν τιμωρηθεί σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς του Συλλόγου. Δεν θα διστάσουμε να αποβάλουμε άτομα από την οικογένειά μας, που δεν συμπεριφέρονται ως αθλητές ή επαγγελματίες πρότυπα, όπως αρμόζει στο εκτόπισμα και στην ιστορία της Ομόνοας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ