aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Παπασταύρου αποκάλυψε συμφωνία με Μπεργκ (τι είπε για Λάρκου)

Ο Παπασταύρου αποκάλυψε συμφωνία με Μπεργκ (τι είπε για Λάρκου)

Απαντήσεις για όλα τα καυτά ερωτήματα που απασχολούν την Ομόνοια έδωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Total Green» o πρόεδρος των πρασίνων, Σταύρος Παπασταύρου.

Ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού απάντησε στις κατηγορίες της ΑΕΛ, τις καταγγελίες για τους τιμοκαταλόγους, την κατάθεσή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, την έκθεση που στάλθηκε στην ΟΥΕΦΑ, τη διαιτησία, τη συμφωνία κυρίων για τα λεφτά της Ευρώπης και αποκάλυψε πως υπάρχει προφορική συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του Χένινγκ Μπεργκ, ενώ άρχισαν επαφές και με τον Νεόφυτο Λάρκου.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες αναφορές του Σταύρου Παπασταύρου

Για τη νίκη επί της ΑΕΛ: «Πολύ σημαντική. Ολοι ξέραμε ότι ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εγώ πίστευα ότι θα κερδίζαμε το παιχνίδι, παρόλο που μείναμε πίσω στο σκορ. Έδειξαν οι παίκτες μας ότι έχουν την ψυχή, τη θέληση και στο τέλος πήραμε το αποτέλεσμα που μας άξιζε. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε το Σάββατο εκεί».

Ήσασταν επίσης παρών στην ήττα και τον αποκλεισμό από τον ΑΠΟΕΛ. Ποια ήταν η δική σας αντίδραση; «Ήταν δύσκολο αποτέλεσμα, μας λύπησε όλους. Αλλά, ήταν τέτοιο το πρόγραμμα που δεν μας άφηνε επιλογές. Ο προπονητής αποφάσισε να κάνει rotation και εμείς δεχθήκαμε την απόφαση του προπονητή. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά την υποστηρίξαμε. Πιστεύουμε ότι και αυτοί που έπαιξαν την Τετάρτη μπορούσαν να κερδίσουν. Το πιστεύαμε ότι θα πάρουμε την πρόκριση. Ήμασταν δέκα λεπτά από την πρόκριση. Αν δεις τους παίκτες που έπαιξαν οποιοσδήποτε από αυτούς θα έπαιζε σε οποιαδήποτε ομάδα».

Μιλήσατε στους παίκτες πριν το παιχνίδι; «Δεν τους μίλησα τους ποδοσφαιριστές. Είναι πολιτική μου ότι οι παίκτες πρέπει να ακούνε μία φωνή, του προπονητή. Κάποιες φορές τους μίλησα εγώ όταν υπήρχε κάτι σοβαρό. Είναι όλοι επαγγελματίες και δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Ήξεραν τη σημασία του παιχνιδιού και μπήκαν στο γήπεδο να κάνουν τη δουλειά τους».

Το συναίσθημα σας για το πρωτάθλημα; «Δεν κερδίσαμε τίποτα. Υπάρχουν άλλα εφτά παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και πιστεύω αν το κάνουμε θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Επόμενος στόχος είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν θα πανηγυρίσουμε πρωταθλήματα πριν την ώρα μας όπως κάποιοι άλλοι».

Για την αναφορά της ΑΕΛ περί τιμοκαταλόγων και τις κατηγορίες ότι ψωνίζει από αυτούς: «Καταλαβαίνουμε την πίκρα της διοίκησης και των οπαδών της ΑΕΛ. Και εμείς θα νιώθαμε το ίδιο, αλλά δεν θα κάναμε αυτό που κάνουν. Δεν θα ψάχναμε δικαιολογίες. Αν θέλει ο κ. Σοφοκλέους να μιλήσει για τιμοκατάλογους είναι πολλοί άνθρωποι στην Κύπρο που τους έγραψαν και που τους συντηρούν μέχρι σήμερα. Όταν μίλησα για τιμοκαταλόγους  γελούσαν και είπαν ότι έλεγα βλακείες. Μετά έλεγαν ότι δεν θα μιλήσω. Εγώ έκανα αυτό που είπα και τώρα κατηγορούν εμένα ότι είμαι πελάτης αυτών των ανθρώπων. Είναι ορισμένα πράγματα, πρόεδροι ομάδων που πρέπει να κρατούν ένα ήθος, μία σοβαρότητα για να μπορούν και οι φίλαθλοι να είναι σωστοί και να μην παρασύρονται από φαντάσματα. Αν οποιοσδήποτε πρόεδρος θέλει να πει ότι δεν υπάρχει διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο να κάτσουμε να μου πει τι ξέρει αυτός και τι ξέρω εγώ».

Για τις καταγγελίες στην ΟΥΕΦΑ: «Εμείς ότι είπαμε θα στείλουμε στην ΟΥΕΦΑ στείλαμε. Εάν δεν κάνω λάθος είπε και η ΑΕΛ ότι θα στείλει. Ξέρουμε ότι στην ΟΥΕΦΑ το πήραν, αλλά δεν μας έστειλαν τίποτα πίσω. Ελπίζω να κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς τους είπαμε σαν Ομόνοια εάν χρειαστούν κάτι είμαστε πρόθυμοι να έρθουν να μας μιλήσουν».

Για την κατάθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Έδωσε καταθέσεις. Μίλησα αρκετές φορές με τον Χάρη Σαββίδη. Δεν είναι δουλειά μου να βγάλω πόρισμα. Απ’ εκεί και πέρα είναι ευθύνη της Επιτροπής να κάνει τη δουλειά της. Μπήκαν καινούργια μέλη τώρα και ελπίζω να συνεχίσει ο Χάρης. Ήθελα να μιλήσω σε κάποιο που ένιωθα ότι θα κάνει σωστή δουλειά και δεν θα επηρεαζόταν από κανένα. Μου έδειξε αυτό τον χαρακτήρα»

Για τα λεφτά της Ευρώπης με βάση τη συμφωνία: «Tα λεφτά είναι δεσμευμένα στην ΚΟΠ. Ή θα μας στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ ή θα πάνε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Έγινε μια συμφωνία πέρσι για αποζημίωση των ομάδων που έμειναν εκτός Ευρώπης. Η Ανόρθωση είπε ότι δεν θέλει να πληρώσει. Οι υπόλοιποι δεχθήκαμε. Η συμφωνία ήταν 25.000 ευρώ σε κάθε προκριματικό και 50.000 για όποια μπει σε ομίλους. Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε για το πόσα λεφτά πρέπει να δοθούν. Είχαμε μια συνάντηση με τους πρόεδρους των πρώτων έξι και τελικά δεν βρήκαμε τη λύση. Τους έδωσα κάποιες επιλογές να διαλέξουν τι θέλουν να κάνουν, αλλά δεν ήρθαν να μου πουν. Αξίωναν περισσότερα λεφτά. Είναι μεγάλη ιστορία πως άλλαξε η συμφωνία, αλλά περιμένω να έρθουν να μου πουν τι θέλουν να κάνουν».

Για τη διαιτησία, είπε: «Οι διαιτησίες ήταν εναντίον μας. Τώρα μας σφυρίζουν 50-50. Αυτό είναι το κατεστημένο που αλλάξαμε. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε να μας σφυρίζουν 50-50. Εμείς ζητήσαμε από την αρχή πριν αρχίσει η σεζόν ξένους διαιτητές γιατί ξέραμε ότι δεν υπάρχουν αρκετοί διαιτητές για να βγάλουμε τη σεζόν. Τότε είπαν όλοι ότι στηρίζουν τους Κύπριους διαιτητές. Σήμερα, όχι επειδή δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι διαιτητές γιατί με το VAR βελτιώθηκαν αρκετά, αλλά επειδή δεν παίρνουν αποτελέσματα άλλαξαν την στάση τους. Το VAR στις 100 φάσεις διορθώνει τις 95, υπάρχουν 2-3 που δεν είναι άσπρο ή μαύρο και υπάρχουν και 2-3 που είναι λάθη. Εάν θέλουν να φέρουν ξένους διαιτητές, ας τους φέρουν. Ξέρει κανείς εάν ο ξένος διαιτητής θα έδινε κάτι διαφορετικό στις φάσεις των προηγούμενων αγωνιστικών; Εγώ δεν το ξέρω».

Για την ανανέωση συμβολαίου του Χένινγκ Μπεργκ: «Σχεδόν τελείωσε. Μπορώ να πω ότι συμφωνήσαμε και μας έμειναν οι υπογραφές. Υπάρχει προφορική συμφωνία. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν πέσουν οι υπογραφές».

Λήγει και το συμβόλαιο του Νεόφυτου Λάρκου: «Ένας από τους λόγους που ήρθα στην Κύπρο ήταν για να τελειώσω αυτά τα θέματα. Με τον Νεόφυτο μιλήσαμε σήμερα και νομίζω και ελπίζω ότι θα μείνει στην Ομόνοια. Σκοπός μας είναι να μείνει όλη η τεχνική διοίκηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ