aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣO Παντελιάδης για την Ομόνοια («Προσοχή στον Χριστοφή»)

O Παντελιάδης για την Ομόνοια («Προσοχή στον Χριστοφή»)

Ο αμυντικός της Ομόνοιας, Θανάσης Παντελιάδης, μίλησε στον “Sport24 Radio 103,3” κι αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Κύπρου με την Ελλάδα, αλλά και στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του.

Για τη θέση που αγωνίζεται στην Ομόνοια: “Η θέση που με βάζει ο προπονητής είναι αριστερό μπακ. Στην αρχή με έβαζε για λίγο αριστερό στόπερ, άλλωστε είναι “κοντινές” οι θέσεις. Μου αρέσει περισσότερο η θέση του αριστερού μπακ, από την άποψη, ότι έχω παίξει περισσότερο εκεί”.

Για το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου: “Οι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο, έχουν πολύ καλό επίπεδο. Το βλέπω αυτό και στην ομάδα μου, αλλά και στις άλλες ομάδες. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σου κάνουν όχι μόνο την ζημιά, αλλά και τη διαφορά μέσα στο παιχνίδι”.

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από την εθνική ομάδα της Κύπρου: “Δεν θα τους πως επειδή είναι συμπαίκτες μου στην Ομόνοια, αλλά θα πω τους Παναγή και Χριστοφή. Ο Παναγή είναι νεαρός και πιστεύω μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Ο Χριστοφή επίσης είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Εύχομαι να μην παίξει σήμερα ο Χριστοφή (σ.σ. σχολίασε αστειευόμενος). Είναι πολύ καλός παίκτης”.

Για το πώς ζει το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και αν η τακτική προσέγγιση των προπονητών διαφέρει σε σχέση με την Ελλάδα: “Δεν θα έλεγα ότι η τακτική προσέγγιση έχει διαφορά. Στην Ελλάδα ίσως είναι σε λίγο καλύτερο επίπεδο. Είναι δέλεαρ η προοπτική του να παίξεις στην Ευρώπη, γι’ αυτό οι παίκτες επιλέγουν το κυπριακό πρωτάθλημα. Όμως είναι ωραία να ζεις στην Κύπρο. Ο κόσμος ασχολείται πιο πολύ με το ποδόσφαιρο. Το συζητούν παντού. Επειδή είναι μικρή χώρα, καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος διψάει για ποδόσφαιρο. Τέσσερις με πέντε ομάδες παίζουν άνετα στη Super League. Ακόμα και οι λεγόμενες μικρές ομάδες εδώ αρχίζουν και μικραίνουν την ψαλίδα”.

Για το πως προσελκύουν ποδοσφαιριστές οι Κυπριακές ομάδες: “Το οικονομικό είναι ένα κίνητρο. Δεν είναι όπως παλιά τα συμβόλαια, αλλά στις μεγάλες ομάδες είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα. Την ακολουθεί παντού ο κόσμος. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο κλαμπ. Για παίκτες που έχουν φιλοδοξίες, είναι κάτι που πρέπει να το κάνουν”.

Για τον αποψινό αγώνα: “Θεωρώ ότι η εθνική μας έχει κάνει βήματα μπροστά τον τελευταίο χρόνο. Φαίνεται ότι έχουν στόχο. Με βάση την κατάσταση των διεθνών μας, πιστεύω ότι η εθνική μας θα νικήσει. Οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει η Κύπρος είναι επικίνδυνοι στην κόντρα. Αυτό θα είναι το πλάνο τους θεωρώ”.

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Μίχαελ Σκίμπε: “Να προσέχει τον Χριστοφή και γενικά επειδή οι Κύπριοι θέλουν να αποδείξουν πράγματα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ