aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Πάμπος «καθαρίζει» (σχεδόν) όλα του Νταμπίζα τα παιδιά!

Ο Πάμπος «καθαρίζει» (σχεδόν) όλα του Νταμπίζα τα παιδιά!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από τους 15 ποδοσφαιριστές που ήταν στο ρόστερ της Ομόνοιας με το τέλος της σεζόν και ήταν επιλογή του Νίκου Νταμπίζα, οι εννιά θεωρείται βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν (κάποιοι είδαν ήδη την πόρτα της εξόδου), ενώ για άλλους δύο το μέλλον τους είναι αβέβαιο. Πιθανότατα να κριθεί στην πορεία, αναλόγως και από τις επιλογές που θα έχει ενώπιόν του ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει στην Ομόνοια κάθε καλοκαίρι, με τις συνεχείς ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της. Από την άλλη, η παρουσία των ποδοσφαιριστών δεν άφηνε άλλα περιθώρια στον νέο προπονητή, από το να «ξηλώσει» την ομάδα της σεζόν 2016-17, θέλοντας να την «χτίσει» από την αρχή, βάζοντας σ’ αυτήν τα στοιχεία που επιθυμεί βάσει της δικής του φιλοσοφίας.

Συγκεκριμένα, οι Κρέσιτς, Κότσαρης, Κωνσταντινίδης, Κλέιτον, Νασιμέντο, Χαντζάρας, Σοϊλέδης, Βύντρα, Παντελιάδης, θα αποτελέσουν παρελθόν. Μάλιστα, για τους πέντε πρώτους επισημοποιήθηκε ότι αποχωρούν. Για τον Νασιμέντο έγινε πολύ νωρίτερα, για τους υπόλοιπους μόλις προχθές. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τους άλλους, με το που θα υπάρξει κατάληξη στις διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, αποτελεί ερωτηματικό εάν θα συνεχίσουν οι Άρνασον και Μπρέβελντ, ποδοσφαιριστές που εντάχθηκαν στο ρόστερ τον Ιανουάριο. Ο Χριστοδούλου φέρεται να το σκέφτεται. Θεωρεί πως εάν δουλέψουν σωστά μαζί του, είναι σε θέση να ανεβάσουν την απόδοσή τους.

Αυτοί που συνεχίζουν σίγουρα και αποτέλεσαν επιλογή του πρώην τεχνικού διευθυντή είναι οι Ντέρμπισαϊρ, Τουρέ, Αζίζ και Κύπρου. Ο πρώτος ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος και η προσπάθεια είναι να γίνει επέκταση του συμβολαίου του. Ο Τουρέ είναι νεαρός και έκανε πρώτο καλό μισό του πρωταθλήματος.

Μετά την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα παρουσιάστηκε αλλαγμένος προς το χειρότερο. Ωστόσο, έχει κριθεί πως διαθέτει τα στοιχεία για να βοηθήσει τη νέα Ομόνοια. Ο Αζίζ είναι κάτω των 21 ετών και άφησε ενθαρρυντικά σημάδια. Σίγουρα θέλει μπόλικη δουλειά. Τέλος, ο Κύπρου είναι Κύπριος και μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ