aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑO Ομονοιάτης… τζέντλεμαν των γηπέδων!

O Ομονοιάτης… τζέντλεμαν των γηπέδων!

Μέσω της ενότητας «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας, αυτή τη φορά γίνεται παρουσίαση του παλαίμαχου Κώστα Πέτσα.

Αναλυτικά:

«Αγωνίστηκε στην Ομόνοια από το 1978-1994. Εάν εξαιρέσουμε την περίοδο έξι χρόνων (1982-1988), που βρισκόταν για σπουδές στις ΗΠΑ, στα υπόλοιπα χρόνια παρουσίας του στους “πράσινους” ήταν βασικό στέλεχος, καταγράφοντας 315 συμμετοχές. Ευτύχισε να πανηγυρίσει 16 τίτλους: 5 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 6 ασπίδες. Σκόραρε 9 φορές.

Ήταν πρωταγωνιστής στους πρώτους και τους τελευταίους τίτλους της “χρυσής” δεκαετίας 80΄-90, όπως και στο μοναδικό πρωτάθλημα της επόμενης δεκαετίας. Πέρα από τη συνεισφορά του στην Ομόνοια, πρόσφερε και στην Εθνική Κύπρου. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1994, όμως δεν σταμάτησε να προσφέρει στην ομάδα της καρδιάς του, καθώς το 1996 επέστρεψε ως έφορος ποδοσφαίρου.

Έπαιζε κυρίως στη μεσαία γραμμή, όπως και ως λίμπερο. Ήταν ιδιαίτερα δυναμικός στις μονομαχίες, ωστόσο πάντα σεβόταν το Τίμιο Παιχνίδι και το Ευ Αγωνίζεσθαι, για αυτό και ήταν γνωστός ως ο “τζέντλεμαν” των γηπέδων. Παράλληλα, ήταν εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, ξεχώριζε για την ακρίβεια στη μεταβίβαση, το δυνατό σουτ, ήταν διορατικός και είχε άψογη αντίληψη του παιχνιδιού. Είχε σημαντική συνεισφορά τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Ήταν ισχυρή προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου.

Ο Κώστας Πέτσας γεννήθηκε στις 11/04/1961».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ