aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Ομονοιάτης που σκόραρε στην Τούμπα στο «Goal»: «Μπορούμε να κερδίσουμε»

Ο Ομονοιάτης που σκόραρε στην Τούμπα στο «Goal»: «Μπορούμε να κερδίσουμε»

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

H σημερινή (22/10) αναμέτρηση της Ομόνοιας με τον ΠΑΟΚ θα είναι η τρίτη στην ιστορία των δυο ομάδων σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η μοναδική φορά που ο «δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε κυπριακή ομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα ήταν τη σεζόν 1976-77 όταν τέθηκε αντίπαλος της Ομόνοιας στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο παλιό ΓΣΠ, στην παρουσία 9.400 οπαδών ο ΠΑΟΚ των Κούδα, Αναστασιάδη, Αποστολίδη, Σαράφη και Φόρτουλα επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας των Σωτήρη Καϊάφα, Ανδρέα Κανάρη, Νίκου Χαραλάμπους, Γκρέγκορι Σάββα και Ελευθεριάδη.

Στον επαναληπτικό που έγινε στην Τούμπα, παρουσία 11.045 θεατών Ομόνοια και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, και μάλιστα είχε προηγηθεί 0-1 με τέρμα του Φίλιππου Δημητρίου στο 33’  Η ομάδα του «τριφυλλιού» μπορούσε ακόμα και για την πρόκριση, έφερε σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο κυνήγησε το θαύμα, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 72’ με τον Σαράφη και κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση πρόκριση. Το «Goal.com.cy επικοινώνησε με τον σκόρερ της Ομόνοιας στο παιχνίδι της Τούμπας 44 χρόνια πριν, τον Φίλιππο Δημητρίου, ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων.

Κύριε Δημητρίου, τι θυμάστε από εκείνο το παιχνίδι στην Τούμπα μια έδρα στην οποία αύριο η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει και πάλι τον ΠΑΟΚ; «Να ξεκινήσουμε λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο ήταν πολύ καλή ομάδα. Είχε παικταράδες. Είχε τον Κούδα, τον Σαράφη δυο από τους μεγαλύτερους παίκτες του ελληνικού ποδόσφαιρου και ασφαλώς άλλους πολλούς που είχαν δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα για τα ελληνικά δεδομένα. Εμείς, όταν κληρωθήκαμε με τον ΠΑΟΚ ήταν στόχος μας να παίξουμε καλό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο χωρίς φόβο και κόμπλεξ και στην Κύπρο και στην Θεσσαλονίκη. Στην Κύπρο χάσαμε 2-0 με γκολ που πέτυχαν οι Σαράφης και Κούδας. Στον επαναληπτικό εμείς πήγαμε για να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και ότι βγει».

Τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση από τον αγώνα ή από την παρουσία σας στην Θεσσαλονίκη;  «Μου έκανε  μεγάλη εντύπωση ο κόσμος. Ήταν πολύ φιλόξενος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έξω από το γήπεδο. Όπου πηγαίναμε ήθελαν να μας περιποιηθούν, να μας φιλοξενήσουν ήταν λες και ήμασταν στη Λευκωσία. Εντύπωση, όμως μου προκάλεσε και ο κόσμος στο γήπεδο από μια άλλη σκοπιά. Ήταν πολύ εκδηλωτικός σε σημείο που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιβάλλον ως και εχθρικό. Θυμάμαι μάλιστα όταν πηγαίναμε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια ήταν πολλοί στα κάγκελα και προσπαθούσαν να τα ρίξουν, ίσως επειδή είχαμε προηγηθεί».

Πέτυχες το γκολ της Ομόνοιας στο πρώτο ημίχρονο. Θυμάσαι τη φάση της επιτυχίας του τέρματος; «Ναι φυσικά, μια πάσα από τον Μαυρή εγώ έξω από την περιοχή έπιασα ένα δυνατό σουτ και πήγε στη δεξιά κάτω γωνιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Ένα γκολ που το πανηγυρίσαμε έντονα όλοι οι παίκτες της Ομόνοιας. Τη στιγμή που σκόραρα ένιωσα πολύ όμορφα γιατί αυτό το γκολ μας έδινε την δυνατότητα να ελπίζουμε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Πήγαμε στα αποδυτήρια και ο προπονητής μας, ο Στογιάνοφ, μας είπε να συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε αν συνεχίζαμε με τον ίδιο ρυθμό να πετύχουμε και ένα δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα πέναλτι με τον Καϊάφα που δεν μας δόθηκε. Ήταν καθαρό πέναλτι το οποίο ο διαιτητής δεν είδε ή δεν ήθελε να μας το δώσει κάτω από την πίεση του κόσμου».

Τι πιστεύεις για το σημερινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο της Ομόνοιας σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης; «Κοίτα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, αλλά καλή είναι και η Ομόνοια. Σίγουρα είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως πιστεύω πως η Ομόνοια μπορεί και έχει τις δυνατότητες να φύγει με βαθμολογικό κέρδος από την Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως βάλαμε δύσκολα και στον Ολυμπιακό Πειραιώς στο “Καραϊσκάκης”. Γιατί να μην τα καταφέρουμε και με τον ΠΑΟΚ και να έχουμε και βαθμολογικό κέρδος;».

Το γεγονός πως η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς παρουσία οπαδών αποτελεί πλεονέκτημα για την Ομόνοια; «Σίγουρα για την κάθε ομάδα που παίζει εκτός έδρας είναι διαφορετικό να παίζει χωρίς κόσμο. Δεν νιώθει την πίεση που βάζουν οι οπαδοί των γηπεδούχων. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει Τούμπα και κόσμος του ΠΑΟΚ. Η Ομόνοια θα πρέπει να πάει στην Τούμπα να παίξει όπως πρέπει να παίξει, να ακολουθήσουν οι παίκτες μας το πλάνο του προπονητή μας και εγώ νιώθω πως μπορούμε να πάρουμε κάτι από την αναμέτρηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ