aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Ολίβα δεν θα αγοράσει τον… καφκά με τον Κούσουλο

Ο Ολίβα δεν θα αγοράσει τον… καφκά με τον Κούσουλο

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η κριτική που δέχθηκε ο προπονητής της Ομόνοιας Χουάν Κάρλος Ολίβα για τις επιλογές του ή καλύτερα για αυτές που δεν έκανε στα προηγούμενα ματς του «τριφυλλιού» ήταν αρκετή. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» επέλεξε να… βαφτίσει «παγκίτες» ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στα φιλικά προετοιμασίας τα πήγαν εξαιρετικά, με αποτέλεσμα η μουρμούρα στις τάξεις των οπαδών να πάει… σύννεφο.

Διαβάστε επίσης: Μαζί δεν κάνουνε και χώρια (ίσως) μπορούνε…

Δικαιολογημένη μουρμούρα θα πει κάποιος με βάση τα όσα έδειξαν οι παίκτες πριν τα επίσημα παιχνίδια, αδικαιολόγητη θα πει κάποιος άλλος από τη στιγμή που ο Ανδαλουσιανός τεχνικός ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποιος παίκτης είναι απόλυτα έτοιμος να προσφέρει. Ο κύριος λόγος που ο Ολίβα έγινε αποδέκτης κριτικής, ήταν για τη μη χρησιμοποίηση του Γιάννη Κούσουλου, παρά μόνο στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Αλκή, που αγωνίστηκε εξ ανάγκης λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Χριστοφή.

Διαβάστε επίσης: Η… μέθοδος της σέντρας και οι ευθύνες του Ολίβα

Ο νεαρός αμυντικός ούτε πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπιζε, ούτε ανέτοιμος ήταν και το απέδειξε με τα 90λεπτα που κατέγραψε με τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου κόντρα σε Βουλγαρία και Σλοβενία. Και στα δύο παιχνίδια με το Εθνόσημο στο στήθος, ο Κούσουλος ήταν από τους διακριθέντες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στέλνοντας μήνυμα στον προπονητή της Ομόνοιας. Σαν να του λέει «Έ, είμαι κι εγώ εδώ»…

Διαβάστε επίσης: Ο Ολίβα δεν τα βρήκε έτοιμα, ούτε ψάχνει «φτηνές» δικαιολογίες

Η αλήθεια είναι ότι ο Κύπριος άσος δικαιούται να πάρει αγωνιστικά λεπτά με την πράσινη φανέλα, είτε ως αλλαγή είτε ως βασικός, και η χρησιμοποίησή του στα αμέσως επόμενα ματς θεωρείται βέβαιη, διότι το κέρδισε με το σπαθί του. Δεν θα είναι δηλαδή μια τακτική από τον Χουάν Κάρλος Ολίβα για να… «αγοράσει τον καφκά» και να αποφύγει την κριτική, αλλά γιατί και ο ίδιος ο 53χρονος προπονητής (πρέπει να) έχει πεισθεί για την αξία και τις ικανότητες του 22χρονου ποδοσφαιριστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ