aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Ντέρμπισαϊρ, ο Λόπες και η συνύπαρξή τους

Ο Ντέρμπισαϊρ, ο Λόπες και η συνύπαρξή τους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ματ Ντέρμπισαϊρ και Ράφαελ Λόπες, αποτελούν το βασικό δίδυμο των επιθετικών της Ομόνοιας. Τον Άγγλο, ήλθε συστημένος πέρσι από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία που τον συνόδευαν και με την «πρώτη» αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Φέτος, στην Ομόνοια περιμένουν τουλάχιστον την ίδια πορεία και βοήθεια στο σκοράρισμα από τον 31χρονο άσο. Την ίδια ώρα, η προσθήκη του Ράφαλ Λόπες δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ο Πάμπος Χριστοδούλου επιδίωξε την προσθήκη ακόμη ενός ικανού επιθετικού, για τον «παντρέψει» με τον Ντέρμπισαϊρ. Αυτόν, τον βρήκε στο πρόσωπο του Πορτογάλου.

Ποδοσφαιριστής με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Άγγλο, ώστε να συνυπάρξουν αφού προτίθεται σε αρκετά παιχνίδια στη σεζόν να παρουσιάσει την ομάδα του με σύστημα με δυο επιθετικούς (4-4-2). Ο Λόπες, είναι σε θέση να στηρίξει το παιχνίδι του Ντέρμπισαϊρ, ανοίγοντας διαδρόμους αφού με τη δύναμη που τον διακατέχει «τραβάει» πάνω του αντίπαλους αμυντικούς.

Επίσης, είναι σε θέση να βγει μακριά από την περιοχή, να πάρει μπάλα και να σερβίρει συμπαίκτες του. Δίνει και κερδίζει μάχες και είναι αποφασιστικός στις ενέργειές του και δυνατός στην αντίπαλη περιοχή, με καλό άλμα που του επιτρέπει να κερδίζει κεφαλιές. Όπως φάνηκε στα παιχνίδια που συνυπήρξαν, οι Ντέρμπισαϊρ και Λόπες, μπορούν να αποτελέσουν ένα δυνατό δίδυμο.

Με το πρέσινγκ από ψηλά, βάζουν δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ έχουν και το γκολ. Ιδιαίτερα απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες, η παρουσία τους αναμένεται να αποδώσει σημαντικά και να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τους πιστεύει και με τη στήριξη των συμπαικτών τους, θεωρεί ότι είναι ικανοί να ματώσουν πολλές φορές τα αντίπαλα δίκτυα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ