aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Νταμπίζας ενεργοποίησε όλα τα γαλλικά… κονέ

Ο Νταμπίζας ενεργοποίησε όλα τα γαλλικά… κονέ

Μεγάλο σουξέ έχει το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας ο Νταβίντ Ενγκόγκ. Μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, το όνομα του 27χρονου φορ εσχάτως κάνει «παρέλαση» και στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Και επειδή ο Γάλλος πραγματοποίησε «γύρα» και μία και δύο και τρεις φορές στα μέρη μας, εν τέλει μην το αποκλείουμε να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση.

Μια φορά και σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού και του ιταλικού Τύπου, τελευταία βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού με ότι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Και μιας και το΄φερε η κουβέντα, εκτός από τις τρεις σουπερλιγκάτες ομάδες homework για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή έκανε και ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας ενεργοποίησε όλα τα γαλλικά… κονέ, στην προσπάθειά του να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον μέχρι πρότινος παίκτη της Ρεμς και άλλοτε ποδοσφαιριστή των Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπόλτον και Σουόνσι χωρίς πάντως να περάσει στο… παρασύνθημα.

Εσχάτως λέγεται πως εκτός από τον Ολυμπιακό, την περίπτωση του Ενγκόγκ εξετάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον ο ΑΠΟΕΛ, η Τζένοα και η Πεσκάρα.

Παρεμπιπτόντως στον Πειραιά είχαν στα υπόψιν τους μέχρι πρότινος και έναν συμπαίκτη του Ενγκόγκ στη Ρεμς. Και το όνομα αυτού, Αϊσά Μαντί.

Γεννημένος στις 22 Οκτωβρίου 1991 ο διεθνής Αλγερινός κεντρικός αμυντικός (και κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου) αγωνίστηκε από το 2009 στην Ρεμς, έχοντας γράψει στο…κοντέρ 172 συμμετοχές και 14 γκολ.

Την περασμένη σεζόν είχε 32 συμμετοχές με την γαλλική ομάδα ενώ «γεμάτες» ήταν και οι προηγούμενες χρονιές του αποτελώντας βασικό γρανάζι της αμυντικής μηχανής.

Εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Αλγερίας (24 συμμετοχές) η χρηματιστηριακή αξία του σύμφωνα με το transfermarkt.de κινείται στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον η Ρόμα για την περίπτωσή του χωρίς όμως εν τέλει να προχωρήσουν οι επαφές με τους «τζιαλορόσι». Εσχάτως πάντως, ο Αλγερινός στόπερ έστριψε το τιμόνι προς Ισπανία μεριά και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπέτις του Γκουστάβο Πογιέτ, με τον άλλοτε τεχνικό της ΑΕΚ να δηλώνει ξετρελαμένος με την απόκτηση του και να τον προορίζει για ηγέτη της άμυνας.

Μικρός, πολύ μικρός ο κόσμος του ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ