aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ μοναδικός «ναυαγός» είναι Άγγλος

Ο μοναδικός «ναυαγός» είναι Άγγλος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι Ομονοιάτες περιμένουν πώς και πώς να φύγει η τρέχουσα σεζόν και ελπίζουν πως όμοιά της δεν θα βιώσουν ποτέ ξανά. Μία πορεία γεμάτη σκαμπανεβάσματα, η οποία στην κατακλείδα της, τους πότισε φαρμάκι με αποκορύφωμα την αποτυχία εξασφάλισης θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν υπάρχει, όμως, κάποιος που διασώθηκε από το ναυάγιο, έχει αγγλικό ονοματεπώνυμο: Ματ Ντέρμπισαϊρ.

Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» δεν χάνει το χρυσό παπούτσι, αφού ο κύριος ανταγωνιστής του, Πιέρος Σωτηρίου δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην 36η αγωνιστική. Έστω λοιπόν και μέσω της κακής παρουσίας στο πρωτάθλημα, οι πράσινοι συνεχίζουν την παράδοση που τους θέλει να αναδεικνύουν πρώτους σκόρερ. Είναι η 22η φορά που ο αρχιγκολτζής του πρωταθλήματος προέρχεται από τις τάξεις της Ομόνοιας και o 12ος παίκτης της που τα καταφέρνει.

Παρακάτω, η προηγούμενη ενδεκάδα που πήρε το χρυσό παπούτσι: Σωτήρης Καϊάφας (8), Ράινερ Ράουφμαν (4), Άντρος Σάββα (1), Ανδρέας Καννάρης (1), Γιώργος Σαββίδης (1), Σπας Τζεβίζοφ (1), Πανίκος Ξιούρουππας (1), Γιόζεφ Τζούριακ (1), Γιόζεφ Κόσλεϊ (1), Φρέντι ντος Σάντος (1), Μίκαελ Ποτέ (1).

Ο Ντέρμπισαϊρ έχει συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Γι’ αυτό και ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο Άγγλος θα επιδιώξει να γίνει ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του τριφυλλιού, που θα πάρει πέραν της μίας φοράς την πρωτιά των σκόρερ, μετά τα «ιερά τέρατα» που ακούν στο όνομα Σωτήρης Καϊάφας και Ράινερ Ράουφμαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ