aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑO… μαέστρος της Ομονοιάτικης «ορχήστρας»

O… μαέστρος της Ομονοιάτικης «ορχήστρας»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Για το «δέκα το καλό» ο Άνχελ Γκόμεθ έθεσε ψηλά τον πήχη και αφού κατέληξε στον εκλεκτό, που είναι ο Χουάν Άνχελ Αλμπίν, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις απέσπασε το πολυπόθητο «ναι» του Ουρουγουανού μέσου και ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Κύπρο για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής του.

Τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, βάσει δημοσιευμάτων στην Παραγουάη, η Ομόνοια τον «άρπαξε» μέσα από τα χέρια της Σπορτίβο Λουγκουένιο, η οποία ήταν επίσης σε επαφές με τον Αλμπίν. Μάλιστα, γίνεται αναφορά πως, ο Ουρουγουανός άσος επέλεξε την Ομόνοια αφού ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη (τελευταία του ομάδα ήταν η Βερακρούς του Μεξικού) αλλά και γιατί η πρόταση του «τριφυλλιού» ήταν πιο συμφέρουσα. Απομένει, λοιπόν, ο Αλμπίν να έλθει στην Κύπρο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε το… λάτιν «δεκάρι» η Ομόνοια

Ο Αλμπίν είναι 32 χρονών (17.7.1986) και τα επτά χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στην Ισπανία και μάλιστα είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου. Αγωνίστηκε σε ψηλό επίπεδο, με τη φανέλα των Χετάφε και Εσπανιόλ, πέντε και δύο σεζόν αντίστοιχα. Μάλιστα, τη σεζόν 2010-11 τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΕΛ, φορώντας τη φανέλα της Χετάφε, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Η κοινή πορεία των Σουάρες-Αλμπίν μέχρι τα 20

Ο Αλμπίν είναι αριστεροπόδαρος και έχει εξαιρετικά χτυπήματα από στατικές φάσεις και γενικά είναι μεσοεπιθετικός που βλέπει δίχτυα. Ο ύψους 1.79μ. ποδοσφαιριστής, έχει πετύχει συνολικά 59 γκολ στην καριέρα του σε 260 συμμετοχές. Είναι πολύπειρος και θα αποτελέσει τον… μαέστρο της Ομόνοιας στη νέα περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Mε τα… χρήματα του Κανού «δεκάρι» με παραστάσεις Πριμέρα

Όσον αφορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Ουρουγουανός την άρχισε από τη Νασιονάλ Παραγουάης το 2005. Τη σεζόν 2006-07 βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία για λογαριασμό της Χετάφε. Μετά από μια πενταετία μεταπήδησε στην Εσπανιόλ, στην οποία έμεινε για 18 μήνες. Ο χρόνος συμμετοχής του ήταν περιορισμένος και επέστρεψε στη Νασιονάλ για ένα εξάμηνο.

Διαβάστε επίσης: «Ποθούσαν» στην Παραγουάη τον Αλμπίν, τούς πρόλαβε ο Γκόμεθ;

Ακολούθως, την περίοδο 2013-14 πήρε μετεγγραφή για την Πετρολούλ Πλοέστι Ρουμανίας, στην οποία έμεινε για δύο σεζόν. Μετά πήγε για πρώτη φορά στο Μεξικό και συγκεκριμένα στη Βερακρούς στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα, με ένα διάστημα στην αρχή της σεζόν να φορά τη φανέλα της Δυναμό Βουκουρεστίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ