aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Λουκάς Βύντρα από άλλη... σκοπιά

Ο Λουκάς Βύντρα από άλλη… σκοπιά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό ρεπορτάζ της ελληνικής ιστοσελίδας sport24.gr, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες, αναφορικά με την… πολυτάραχη καριέρα του Λουκά Βύντρα.

Σε αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον μοναδικό ποδοσφαιριστή που «κόπηκε» από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό υπό το φόβο των αντιδράσεων του κόσμου (!), όμως η αλήθεια είναι πως αν το διαβάσει κανείς ολόκληρο μαθαίνει πολλά για την αξία του Ελλαδίτη αμυντικού.

Μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα

«Ακόμη και στον Παναθηναϊκό, που του φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, έφτυνε αίμα στις προπονήσεις».

«Ποτέ ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν τον έβρισε γιατί ήταν κακός παίκτης και μάλιστα τα τελευταία χρόνια ήταν ο καλύτερός τους παίκτης».

«Ουδεμία σκέψη περί τερματισμού της καριέρας του! Στα 35 του πια, αλλά fit και…  άρρωστος με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα (ακόμη και στις διακοπές του τρέχει και παίζει…), ήθελε να συνεχίσει».

«Όταν προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, ο πρώην συμπαίκτης του, Ζιλμπέρτο Σίλβα, είδε με πολύ καλό μάτι την προοπτική. Ως λύση για το κέντρο της άμυνας, ως εναλλακτική για τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Στραματσόνι ήταν θετικός, αρχικά και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έχει αλλάξει γνώμη από πολύ παλιά και έχει άριστη άποψη για τον χαρακτήρα του Βύντρα».

«Μετά από ένα σύντομο φλερτ με τον Αστέρα Τρίπολης στον οποίο θα τον ήθελε ο Μάκης Χάβος, προτάθηκε και στην ΑΕΚ. Τελικά ο Βύντρα πήγε σε εκείνον που τον ήθελε εξ αρχής και περίμενε… Στον Νίκο Νταμπίζα και στην Ομόνοια».

«Πάντα βελτιωνόταν ο Βύντρα, ποτέ δεν ήταν… top, όλοι οι προπονητές και οι συμπαίκτες του (μέχρι και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα!) τον θεωρούσαν πρότυπο επαγγελματία. Κατάφερε να μετατρέψει τις αποδοκιμασίες σε χειροκροτήματα, πέρασε πολλά, όταν κρεμάσει τα παπούτσια του θα έχει να διηγείται μπόλικες ιστορίες που θα έγραφαν ένα ωραιότατο βιβλίο για την καριέρα ενός διεθνή ποδοσφαιριστή που βρήκε στο διάβα του αμέτρητα εμπόδια χωρίς να ενοχλήσει ούτε μυρμήγκι».

Είναι φανερό, λοιπόν, πως το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της Ομόνοιας αποτελεί πρότυπο αθλητή και επαγγελματία ποδοσφαιριστή με εξαίρετο χαρακτήρα. Τόσες και τόσες ομάδες τον ήθελαν, ακόμη και φέτος ο μεγάλος Ζιλμέρτο Σίλβα άναψε το πράσινο φως για επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Δεν γίνεται να είναι όλοι λάθος. Μένει και ο ίδιος να αποδείξει στο γήπεδο πως μπορεί να βοηθήσει τους πράσινους και να δικαιώσει τον Νίκο Νταμπίζα για την επιλογή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ