aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ λόγος του Πέτεφ... συμβόλαιο!

Ο λόγος του Πέτεφ… συμβόλαιο!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

«Αν συμφωνήσω να έρθω, θα έρθω για να βοηθήσω την ομάδα αλλά και για να χαρίσω επιτυχίες στον κόσμο που ξέρω πόσο πολύ τους λείπουν», είχε δηλώσει στον Active o Ιβάιλο Πέτεφ στις 11 Δεκεμβρίου. Και ότι είπε ο Βούλγαρος τεχνικός μια εβδομάδα πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας, κατά το ήμισυ τουλάχιστον, το κάνει πράξη.

Δηλαδή έχει βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα η οποία βρίσκεται πλέον σε πορεία επαναδιεκδίκησης των στόχων της, και μένει να της χαρίσει επιτυχίες (έξοδο στην Ευρώπη και κατάκτηση του Κυπέλλου) για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Κάτι που αν καταφέρει, θα φέρει και την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πέτεφ έχει ήδη κερδίσει πολλούς… πόντους, ενώ στα μάτια του κόσμου βρίσκεται ψηλά με τη εξαιρετική –όπως δείχνουν τα αποτελέσματα– δουλειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρτε στον Πέτεφ την Ανόρθωση (στατιστικό)

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα για τον προπονητή του «τριφυλλιού», ο οποίος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ν’ αλλάξει πολλά στην ομάδα, κι ας μην «έχτισε» αυτός το ρόστερ. Αν κοιτάξει κανείς τα νούμερα των πρασίνων με τον Πέτεφ στον πάγκο τους, θα πειστεί ότι η δουλειά που κάνει το αφεντικό της ομάδας αποδίδει καρπούς.

Ο 43χρονος προπονητής όταν παραλάμβανε τα κλειδιά των αποδυτηρίων ήξερε ότι η δουλειά του έμοιαζε με… βουνό, όμως κατάφερε να τα βάλει όλα σε μια τάξη. Φρόντισε να φτιάξει τη νοοτροπία και το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας, με αποτέλεσμα οι σχέσεις μεταξύ των παικτών να γίνουν πιο σφιχτές, επίσης μέχρι στιγμής έχει διαχειριστεί σωστά το ρόστερ δίνοντας ευκαιρίες σχεδόν σε όλους, ενώ έχει καταφέρει να αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό στους παίκτες του, τη φιλοσοφία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμάν ξέσπασμα ο Πέτεφ! (pics)

Με τον Πέτεφ στο «τιμόνι» η Ομόνοια δείχνει άλλη ομάδα. Ομάδα που παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό, που αντιστέκεται και που είναι ικανή να υλοποιήσει τον στόχο της κατάληψης της 4ης θέσης, που πριν από ενάμιση μήνα έμοιαζε σχεδόν ακατόρθωτος. Πάντως στον Σύλλογο της Λευκωσίας φροντίζουν να κρατάνε χαμηλούς τόνους και χωρίς καμία απολύτως διάθεση για μεγάλα λόγια συνεχίζουν τη δουλειά με στόχο να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Βασικό ζητούμενο για να έχει αντίκρισμα η μέχρι στιγμής πορεία του δεύτερου γύρου, παραμένει η συνέπεια και η διάρκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ματ με Πάμπο, Ματ με Πέτεφ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ