aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Ο λόγος που έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ»

«Ο λόγος που έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ»

Ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει γίνει πρώτο θέμα για τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους μετά την πρόσληψη του στον πάγκο της ιστορικής Λιντς. Ο Δανός τεχνικός μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Bild και αναφέρθηκε (φυσικά) στην παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ και τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του.

«Μία νέα ομάδα είναι πάντα μία πρόκληση. Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος που ξεκινήσαμε προπονήσεις», το αρχικό του σχόλιο και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ: «Λόγω διαφωνίας με τη διοίκηση της ομάδας. Πετύχαμε τους στόχους μας, πήραμε το πρωτάθλημα, φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου, προχωρήσαμε στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι νέο, και για μένα και για την ομάδα».

Κληθείς να σχολιάσει αν ήταν δύσκολο για τον ίδιο να αποχωρήσει από την Κύπρο, είπε: «Ειλικρινά, δεν ήταν πολύ δύσκολο. Δούλεψα εκεί τρία χρόνια. Για έναν προπονητή αυτό είναι δύσκολο. Εκεί η νοοτροπία είναι να αλλάζεις γρήγορα προπονητές. Κατά μέσο όρο κάθε ομάδα αλλάζει 2-3 προπονητές τον χρόνο. Οπότε για μένα ήταν τρομερό που μπόρεσα να δουλέψω σταθερά για μία τριετία, πρώτα στην ΑΕΚ και μετά στον ΑΠΟΕΛ. Γι’ αυτό και είχα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ, αν και μου είχαν προτείνει διετές».

Και τόνισε για το γεγονός ότι ήταν από τους λίγους προπονητές που διατήρησε μέχρι το τέλος τη θέση του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ: «Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Πήραμε το πρωτάθλημα και πήγαμε όσο μακριά δεν είχε πάει ποτέ κυπριακή ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας μάλιστα την Μπιλμπάο και κερδίζοντας δύο φορές τον Ολυμπιακό στους ομίλους. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση της Λιντς: «Ήμουν ένα υποψήφιος ανάμεσα σε πολλούς διάσημους, όπως ο Κλαούντιο Ρανιέρι που πήρε το πρωτάθλημα με τη Λέστερ, αλλά επέλεξαν εμένα κι αυτό με κάνει πολύ περήφανο. Η απόφαση για τη Λιντς ήταν πολύ εύκολη. Είναι μία φοβερή ομάδα με μεγάλη ιστορία. Δυστυχώς όχι στην πρώτη κατηγορία τώρα, αλλά η ιστορία της είναι εντυπωσιακή. Δεν σου παρουσιάζονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ