aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«O Κύπριος που κάνει “παπάδες” και αρέσει στην ελληνική Big4»

«O Κύπριος που κάνει “παπάδες” και αρέσει στην ελληνική Big4»

Πλησιάζει η καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδος και το όνομα του Λοΐζου Λοΐζου μάλλον θα γίνει ξανά… καυτό. Αυτό προκύπτει από το σημερινό δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας footballbet.gr για τον εξτρέμ της Ομόνοια:

«Έχει τσαμπουκά που είναι πολύ καλό. Έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία ο μικρός. Πιστεύω θα εξελιχθεί σε έναν εκπληκτικό ποδοσφαιριστή», είχε αναφέρει ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας για το νέο αστέρι της Κύπρου. Μία πρόβλεψη που παιχνίδι με το παιχνίδι, γίνεται πραγματικότητα και με το παραπάνω.

Ο νεαρός Λοΐζος Λοΐζου αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ, αν και μπορεί να παίξει και στη θέση «10» αλλά και στην αριστερή πτέρυγα. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι φέτος έχει 39 ματς με 5 γκολ και 2 ασίστ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και στους ομίλους του Europa League με τη φανέλα της Ομόνοιας.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έφτασε μια ανάσα από τη μετακόμιση στο Βέλγιο για λογαριασμό της Κλαμπ Μπριζ, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε «γάμο» και ο βιρτουόζος Κύπριος δεν έβγαλε τα «πράσινα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Ομόνοιας είχε στα χέρια της πρόταση δυόμιση εκατομμυρίων και 500 χιλιάδων μπόνους, με 10% ποσοστό μεταπώλησης, με τον ισχυρό άνδρα των πρασίνων, Σταύρο Παπασταύρου, να ζητά από τη βελγική ομάδα, τρεισήμισι εκατομμύρια και 500 χιλιάδες μόνους με 7,5% ποσοστό μεταπώλησης.

Μετά από την αντιπρόταση του προέδρου του «τριφυλλιού» αλλά και τις πολλές εναλλαγές στις αρχικές προτάσεις που κατέθεσαν στην ομάδα της Λευκωσίας, οι Βέλγοι αποσύρθηκαν από τις συνομιλίες.

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε ανοικτή επικοινωνία και συνεχείς διαπραγματεύσεις για περίπου τέσσερις μήνες, χωρίς ωστόσο η ομάδα του Βελγίου να δελεάσει τους «πράσινους» και να πουν το «ναι».

Παρ’ όλα αυτά, ο Λοΐζου πιστεύει πως φέτος είναι το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να ανοίξει τα φτερά του, να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να πάρει μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα εκτός Κύπρου.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα μπορούσε να απασχολήσει τους συλλόγους του ελληνικού Big 4, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έχουν κάνει διερευνητικές κρούσεις παλαιότερα.

Εξάλλου, πριν από τρία χρόνια ο Αριέλ Ιμπαγάσα εντόπισε τον 16χρονο, τότε, Λοΐζου και τον πρότεινε με τις καλύτερες κριτικές στον Ολυμπιακό. Όπως ήταν φυσικό, οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν αμέσως για την απόκτησή του, όμως η Ομόνοια και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έβαλαν «φρένο» σε αυτό.

Το προσεχές καλοκαίρι θα μπορούσε να γίνει εκ νέου πρόταση, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς τα χρήματα που ζητούν οι Κύπριοι κρίνονται απαγορευτικά για έναν παίκτη που ακόμα θεωρείται «άγουρος». Αν στη μέση όμως μπουν έμψυχα ανταλλάγματα, κανείς δεν ξέρει την κατάληξη της υπόθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ