aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Γκόμεθ, το «χέρι του Θεού» και το VAR

Ο Γκόμεθ, το «χέρι του Θεού» και το VAR

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Καλύτερη διαφήμιση της Ομόνοιας ακόμα και στο ενδεχόμενο νίκης επί της Αϊντχόφεν έκανε ο Τζόρντι Γκόμεθ. Xιλιάδες κόσμου έστρεψε το βλέμμα στο ΓΣΠ για να δει το ιστορικό τέρμα του Καταλανού επί των Ολλανδών. Το βίντεο με το γκολ του αρχηγού της Ομόνοιας από τα 56 μέτρα κάνει το γύρο του κόσμου από το βράδυ της Πέμπτης και καταγράφεται ως το πιο μακρινό στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ.

Μόλις πριν μία βδομάδα ο Κεμάλ Ρουφ της Ρέιντζερς είχε σκοράρει από τα 54.6 μέτρα, στον αγώνα της πρεμιέρας των ομίλων της διοργάνωσης με αντίπαλο την Σταντάρ Λιέγης και η ΟΥΕΦΑ έβαλε το ερώτημα στους αναγνώστες της ποιο από τα δύο τέρματα ήταν το καλύτερο.

Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και ποδοσφαιρόφιλοι ανά την υφήλιο δημοσιεύουν σε ιστοσελίδες ή προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σπάνιας ομορφιάς γκολ του Γκόμεθ. Η σκληρή πραγματικότητα για την Ομόνοια και τη θεαματική πλευρά του ποδοσφαίρου, λέει ότι εάν υπήρχε VAR το συγκεκριμένο γκολ που θαυμάσαμε ψες στο ΓΣΠ το πιθανότερο είναι πως δεν θα μετρούσε. Στα επαναληπτικά βίντεο της φάσης φαίνεται ότι η μπάλα δεν είχε σταματήσει εντελώς προτού ο Τζόρντι Γκόμεθ με μια έμπνευση δείγμα της ποδοσφαιρικής ευφυΐας και της ποιότητας που διαθέτει έστειλε «αδιάβαστο» τον Ιβόν Μβόγκο.

Ο Λιθουανός διαιτητής, Ντονάτας Ρούμσας παρακολουθούσε από πολύ κοντινή απόσταση τη φάση και πιθανόν να ήταν και ο μοναδικός που αντιλήφθηκε τη σκέψη του Γκόμεθ. Ο διαιτητής έδειξε την σέντρα και το γκολ του Καταλανού θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια από τους φίλους της Ομόνοιας.

Σύμπτωση ή όχι, σήμερα είναι τα 60ά γενέθλια του Ντιέγκο Μαραντόνα (30 Οκτωβρίου 1960), του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Το «χέρι του Θεού», όπως έμεινε στην ιστορία το γκολ του Αργεντινού στον προημιτελικό με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 δεν θα μετρούσε ποτέ αν υπήρχε το VAR και μία από τις πιο πολυσυζητημένες φάσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν θα υφίστατο.

Υ.Γ. Το VAR αποτελεί ένα βοήθημα που βοηθά και θα βοηθήσει στο μέλλον να αποφευχθούν τραγικότατα λάθη που θα έκριναν νίκες, πρωταθλήματα, κύπελλα, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιούρο και Μουντιάλ. Δεν είναι υπέρ του θεάματος καθώς διακόπτει τον ρυθμό του αγώνα και πολλές φορές εκνευριστικό (ο Μοράτα το γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα) όμως είναι δίκαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ