aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΟ Γκόμεθ σημάδευε τα δίκτυα και ο Σπόλιαριτς τα δοκάρια! (vid & pics)

Ο Γκόμεθ σημάδευε τα δίκτυα και ο Σπόλιαριτς τα δοκάρια! (vid & pics)

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε η Ομόνοια να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Αλκής στο «Αμμόχωστος» για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι με πρωταγωνιστή τον Τζόρντι Γκόμεθ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης από στατικές φάσεις (φάουλ και πέναλτι), επικράτησαν 2-0 της «Αθάνατης» πανηγύρισαν την πέμπτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και επέστρεψαν στις επιτυχίες.

Δύο δοκάρια είχε η Αλκή με τον Ματίας Σπόλιαριτς, ενώ διαμαρτύρεται και για τον καταλογισμό του πέναλτι στο 68’, φάση από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ της Ομόνοιας. Στην 7η θέση η Ομόνοια με 16 βαθμούς, ενώ η Αλκή έμεινε «βυθισμένη» στην τελευταία θέση.

Καλύτερη η Αλκή, «τιμωρός» ο Γκόμεθ
Με την Ομόνοια να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, αλλά την Αλκή να είναι πιο απειλητική μπροστά στην εστία του Παναγή «κύλησε» το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Η «Αθάνατη» είχε πέντε τελικές στο πρώτο ημίχρονο, έναντι τριών της Ομόνοιας που δεν είχε τους τρόπους να διασπάσει την αμυντική διάταξη της ομάδας του Κώστα Σακκά.

Στο 29’ το τριφύλλι κατάφερε να σκοράρει από στατική φάση, με τον Γκόμεθ να «κεραυνοβολεί» με κτύπημα φάουλ τον Ούργκο Πάρντο και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας προβάδισμα στην Ομόνοια με το τέταρτο φετινό του γκολ.

Διαβάστε επίσης: Εκνευρίστηκε και ζήτησε τα ρέστα από τον Αναστασίου ο Αντόνια!

Στο 33’ ο Γιάννης Αναστασίου αντικατέστησε τον Ζαρκίνιο με τον Ντάρμπισαϊρ με τον ακραίο επιθετικό της Ομόνοιας να αντιδρά και να ζητά εξηγήσεις από τον τεχνικό των πρασίνων κάνοντας νοήματα με τα χέρια. Μάλιστα, αποχώρησε κατευθείαν για τα αποδυτήρια παρά την προσπάθεια των συμπαικτών του να τον ηρεμήσουν. Στο 43’ η Αλκή έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Παναγή να κερδίζει σε τετ-α-τετ τον Ιβάν Κάρλος.

Γρήγορος ρυθμός, ευκαιρίες εκατέρωθεν
Πολύ καλύτερο ήταν το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, με την μπάλα να «ταξιδεύει» γρήγορα από τη μία περιοχή στην άλλη και τις δύο ομάδες να φτιάχνουν σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 65’ η Αλκή έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ματίας Σπόλιαριτς να σημαδεύει το δοκάρι του Παναγή, ενώ στο 69’ ήταν η σειρά της Ομόνοιας να χάσει μοναδική ευκαιρία με τον Γκόμεθ ανενόχλητο από το σημείο του πέναλτι να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο.

Ο Ματίας Σπόλιαριτς ήταν ξανά άτυχος στο 75’, όταν σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Παναγή έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Στο 79’ η Ομόνοια προηγήθηκε 2-0 της Αλκής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκόμεθ.

Διαβάστε επίσης: Το (λανθασμένο) πέναλτι για την Ομόνοια, έφερε φωνές από την Αλκή

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιάννης Αναστασίου καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Χαραλάμπους, εντούτοις η απόφαση του ήταν λανθασμένη. Οι επαναληπτικές προβολές της Cytavision έδειξαν  ότι ο αμυντικός της «Αθάνατης» έπαιξε την μπάλα με τον ώμο και όχι με το χέρι, ενώ η φάση εκτυλίχθητε εκτός περιοχής. Οι ποδοσφαιριστές και ο πάγκος της Αλκής διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για την απόφασή του.

Αλκή (Κώστας Σακκάς): Πάρντο, Κυπριανού, Φλόρες, Χριστοφή, Στάροκιν, Τραϊτσέφσκι (38′ Χαραλάμπους), Γκαντάτσια, Σπόλιαριτς, Μπελαμεϊρί (90+2 Κωνσταντίνου), Σταύρου (68′ Ηλία), Κάρλος

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Παναγή, Λόρα, Μανρίκε (38′ Λόπεθ), Πρετσέ, Βύντρα, Κούσουλος, Σοάρες, Γκόμεθ, Ζαΐλσον (59′ Λοέ), Αντόνια (33′ Ντάρμπισαϊρ), Ραμίρες

Σκόρερ: 29′, 79 (πέναλτι) Γκόμεθ

Κίτρινες: Κυπριανού, Κάρλος, Γκαντάτσια, Στάροκιν / Πρετσέ, Ραμίρες

Αποβολές:

Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης

Α’ Βοηθός: Βίκτωρος Σωτήρης

Β’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος

4ος: Τσούκκας Αβραάμ

Παρατηρητής διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ