aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο Φάνος άνοιξε τα φτερά του!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είναι να σου… κάτσει η στιγμή, οι συνθήκες και ο προπονητής που θα πιστέψει σε σένα και θα σου δώσει την ευκαιρία. Απ’ εκεί και πέρα είναι στα πόδια του κάθε νεαρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή να την αξιοποιήσει, να την αρπάξει από τα μαλλιά και να προχωρήσει. Αυτό έκανε ο Φάνος Κατελάρης, μάλιστα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ομόνοια, που λόγω των ψηλών στόχων (σε συνδυασμό με την ξενομανία των τελευταίων χρόνων) δύσκολα παίρνουν την ευκαιρία νεαροί ποδοσφαιριστές.

Ο 21χρονος διεθνής με την Ελπίδων, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αφού παραχωρήθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό, επέστρεψε στην Ομόνοια το καλοκαίρι με την προσδοκία να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ. Βρέθηκε στην ευχάριστη θέση και είχε την τύχη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας να είναι ένας άνθρωπος που τον πίστεψε, όπως και ο τεχνικός διευθυντής.

Μάλιστα, ο Φάνος τους κέρδισε με την πρώτη, διέκριναν τις ικανότητες και το ταλέντο του και θέλησαν να επενδύσουν στο πρόσωπό του. Πλέον, ήταν θέμα χρόνου ο νεαρός διεθνής να κερδίσει θέση στην ομάδα. Αφού αγωνίστηκε σε κάποια παιχνίδια ως αλλαγή, το βάπτισμα του πυρός το πήρε στην Ευρώπη, έκατσε η στιγμή στον Φάνο να πάρει και θέση στο αρχικό σχήμα. Ήταν με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, ματς στο οποίο σκόραρε κιόλας.

Έκτοτε ο 21χρονος μεσοαμυντικός θεωρείται βασικός, με πολύ καλές επιδόσεις. Και το σημαντικότερο, ο Κατελάρης παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται βελτιωμένος, πραγματοποιεί μεστές εμφανίσεις, κερδίζει εμπειρία, είναι παθιασμένος. Έχει ποδοσφαιρικό θράσος και τσαμπουκά. Από μικρός ντυμένος στα πράσινα και με το τριφύλλι στο στήθος, ξέρει τι εστί Ομόνοια, την ιστορία της, τον κόσμο της.

Επίσης, ο Φάνος επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο πως τα ταλέντα δεν χάνονται, όσο κι αν κυριαρχεί η ξενομανία στην Κύπρο, με ανεξέλεγκτη κάθοδο κοινοτικών ποδοσφαιριστών. Τι χρειάζονται οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές; Παιχνίδια, χρόνο συμμετοχής, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να βγάλουν από μέσα τους τον όποιο φόβο έχουν και να ανοίξουν τα φτερά τους. Το μέλλον του ανήκει και είναι στα δικά του πόδια να κάνει καριέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ