aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Φάνος ανεβάζει τις μετοχές του!

Ο Φάνος ανεβάζει τις μετοχές του!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στην αρχική εντεκάδα της Εθνικής Κύπρου στον αγώνα με την Ελλάδα, βρέθηκαν οι Παναγή, Κατελάρης και Μαργκάσα. Οι δυο πρώτοι αγωνίστηκαν σ’ όλο το 90λεπτο, ενώ ο τρίτος της παρέας των «πράσινων» διεθνών αντικαταστάθηκε στο 86ο λεπτό. Η παρουσία και των τριών κρίνεται αρκετά καλή. Ωστόσο, αυτός που ξεχώρισε και έδειξε να ωριμάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, ήταν ο Φάνος Κατελάρης. Στα 21 του χρόνια, ο διεθνής άσος καθιερώθηκε από τον Ραν Μπεν Σιμόν στο κέντρο της άμυνας και αφήνει άριστες εντυπώσεις. Τον πιστεύει ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Κατελάρης τον δικαιώνει.

Η άνεση και η ηρεμία στις κινήσεις του, οι σωστές τοποθετήσεις και η αποφασιστικότητα στα μαρκαρίσματά του, είναι στοιχεία για τα οποία διακρίνεται ο νεαρός άσος. Το μέλλον του ανήκει και δείχνοντάς του εμπιστοσύνη μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ποδοσφαιρικά κι ας είναι μόλις στα 21 του χρόνια. Δουλεύει σκληρά, είναι τσαμπουκάς και κάνει συνεχή βήματα προς τα μπρος, ανεβάζοντας τις μετοχές του. Παράλληλα, η ανέλιξή του δουλεύει υπέρ της ομάδας του αλλά και της Εθνικής, που βρήκε μια καλή λύση για την άμυνά της, με παρόν και πολύ μέλλον.

Μέσα σ’ ένα χρόνο η εξέλιξη του Κατελάρη είναι εντυπωσιακή. Στην Ομόνοια αγωνίζεται και ως ανασταλτικός μέσος, παρόλο που με την παρουσία του, τόσο στην ομάδα του όσο και στην Εθνική, φωνάζει πως η θέση στο κέντρο της άμυνας του πάει πολύ περισσότερο. Διαθέτει τα στοιχεία και τα προσόντα για να ανταποκρίνεται καλύτερα στο ρόλο του στόπερ. Δύναμη, αλτικότητα, ενώ μπορεί να παίξει και με την μπάλα στα πόδια, έχοντας την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση. Πιστεύει στις δυνατότητές του.

Στην περίοδο της προετοιμασίας στα φιλικά παιχνίδια, ο Πάμπος Χριστοδούλου τον εμπιστεύθηκε στο κέντρο της άμυνας. Και τότε τα πήγε περίφημα. Στην πορεία, όμως, με την ένταξη στο ρόστερ πιο έμπειρων κεντρικών αμυντικών και με σπουδαίο βιογραφικό όπως οι Γουίλιαμ Σοάρες και Φαμπρίσιο (ενώ είναι ακόμη και ο Εκίθα), ο 21χρονος ποδοσφαιριστής προτιμήθηκε ως ανασταλτικός μέσος στα πρόσφατα επίσημα ματς. Κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του στη συγκεκριμένη θέση, χωρίς να αποκλείεται στο προσεχές μέλλον να κληθεί και από τον προπονητή του στην Ομόνοια να παίξει και πάλι ως κεντρικός αμυντικός. Το μέλλον ανήκει στον 21χρονο μεσοαμυντικό για να εκτοξεύσει κατά πολύ στη συνέχεια τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να κάνει το άλμα, που ψάχνει ο κάθε ταλαντούχος ποδοσφαιριστής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ