aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Φαμπιάνο της Ομόνοιας θυμίζει αυτόν της Πόρτο με το ανεπανάληπτο σερί!

Ο Φαμπιάνο της Ομόνοιας θυμίζει αυτόν της Πόρτο με το ανεπανάληπτο σερί!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δεν περίμεναν το ματς με τη Δόξα (2-0) οι φίλοι της Ομόνοιας για να βγάλουν το συμπέρασμα ότι Φαμπιάνο Ριμπέιρο, είναι σπουδαίος τερματοφύλακας!

Ο Βραζιλιάνος κίπερ, με την απόκτηση του οποίου οι πράσινοι δικαιολογημένα αισθάνονται ασφαλείς, σε κάποια σημεία στον αγώνα με τη Δόξα, πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις και δεν άφησε την αντίπαλο της Ομόνοιας να μπει στο παιχνίδι.

Φώναξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» πάνω από δύο φορές και για άλλη μία φορά επιβεβαίωσε την μεγάλη κλάση του. Το τελευταίο ματς με τη Δόξα, ήταν το τέταρτο συνεχόμενο στο οποίο ο έμπειρος πορτιέρε κράτησε ανέπαφη την εστία του. Συμπλήρωσε μήνα δηλαδή με καρέ από clean sheets (9/11 – 8/12) και επίσης, ο Φαμπιάνο έχει να δεχθεί τέρμα από το 44’ του αγώνα με τον Εθνικό Άχνας (2-1) και το άπιαστο φάουλ του Βανσάν Λαμπάν, άρα, τα λεπτά με το αλάνθαστό του ξεπερνάνε τα 400.

Διαβάστε επίσης: Το πέτυχε μετά από τέσσερα χρόνια και 128 παιχνίδια!

Αναζητώντας πόσες φορές στην καριέρα του συμπλήρωσε τέσσερα σερί ματς ή περισσότερα χωρίς να δεχθεί γκολ, ανακαλύψαμε πως κάτι ανάλογο πέτυχε και την περίοδο 2014-15 όταν αγωνιζόταν στην Πόρτο και μάλιστα ο Βραζιλιάνος «έγραψε» κάτι το ανεπανάληπτο για τον ίδιο και ιστορικό στο… βιβλίο της καριέρας του. Τι έκανε; Για οκτώ ματς συνεχόμενα (!) που «μεταφράζονται» σε διάστημα πέραν των δύο μηνών και 780 λεπτών, δεν άφησε την μπάλα να ακουμπήσει τα δίκτυά του. Ναι, σωστά διαβάσατε…

Διαβάστε επίσης: Μαγκιά να κάνεις τους «προπονητές της εξέδρας» να χαμογελάσουν

Αν ο στόχος του είναι να το πλησιάσει αυτό το σερί ή να το προσπεράσει φορώντας τη φανέλα της Ομόνοιας, δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει, όμως, στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ. Δεδομένα, ο κίπερ από τη χώρα του καφέ θέτει ως προτεραιότητα να βοηθάει την ομάδα του να παίρνει θετικά αποτελέσματα και να γεμίζει όλο και περισσότερο το σακούλι των βαθμών και καλά κάνει. Τα υπόλοιπα επιτεύγματά του που αφορούν στις ατομικές επιδόσεις του, μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, αλλά δεν παύουν να είναι καλοδεχούμενα, αφού ανεβάζουν τις μετοχές του στο… Θεό!

Αναλυτικά ο πίνακας με το κορυφαίο σερί ανέπαφης εστίας σε ματς πρωταθλήματος:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ