aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟ Φαμπιάνο έκανε την υπέρβαση η Ομόνοια όχι (vid)

Ο Φαμπιάνο έκανε την υπέρβαση η Ομόνοια όχι (vid)

Όνειρο ήταν και πάει. Η Ομόνοια προσπάθησε, ύψωσε για ένα ημίχρονο ανάστημα απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλλά δεν κατάφερε να μπει στο κόλπο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πράσινοι (που φόρεσαν κόκκινες εμφανίσεις) έμειναν στο ισόπαλο 0-0 με τους ερυθρόλευκους (που φόρεσαν μπλε στολές) στο ΓΣΠ και σε συνδυασμό με την ήττα 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αποχαιρέτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό της Ομόνοιας συνεχίζεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έσοδα πέραν των 32.000.000 ευρώ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έπαιξε στα ίσα τον Ολυμπιακό, είχε καλές στιγμές για να σκοράρει όμως ήταν αναποτελεσματική. Στην επανάληψη οι νταμπλούχοι Ελλάδος φανέρωσαν την ανωτερότητά τους στο γήπεδο και δεν κέρδισαν εξαιτίας του εκπληκτικού Φαμπιάνο, ο οποίος έκανε σωτήριες αποκρούσεις. Έξι τελικές προσπάθειες για την Ομόνοια εκ των οποίων οι τέσσερις στο πρώτο ημίχρονο, 29 (!) για τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Έτσι άρχισαν

Με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα της Ομόνοιας σε σχέση με τον αγώνα στο Φάληρο παρέταξε την ομάδα του ο Χένινγκ Μπεργκ. Τις θέσεις των Γκόμεθ, Τιάγκο και Σενέ πήραν οι Κούσουλος, Τζιωνής και Ντούρις.

Ο Φαμπιάνο ήταν στην εστία, τετράδα στην άμυνα οι Χούμποτσαν (δεξιά), Λέτσιακς (αριστερά), Λούφντερ – Λανγκ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κούσουλος και Γκόμες ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, με τον Παπουλή σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Μποτεάκ (αριστερά) και Τζιωνή (αριστερά) να πλαισιώνουν από τα άκρα τον προωθημένο Ντούρις.

Σε τρεις αλλαγές προχώρησε και ο Πέδρο Μαρτίνς, με τους Ενβιλά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί να αντικαθιστούν τους Φορτούνη, Μασούρα και Χασάν. Ο Πορτογάλος προπονητής παρέταξε τον  Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Στην τριάδα των χαφ θα είναι οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τους Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Πολύ πιο επιθετική σε σχέση με το παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν η Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης που είχε καλό ρυθμό και μόλις τέσσερα (!) φάουλ. Οι πράσινοι έκαναν τον Ολυμπιακό να τους νιώσει αρκετά, αφού σε 45’ κέρδισαν έξι κόρνερ και απείλησαν με παραβίαση την εστία του Σα. Κορυφαίας στιγμές για το «τριφύλλι» ήταν η κεφαλιά του Λούφτνερ μετά από εκτέλεση κόρνερ του (κορυφαίου της Ομόνοια) Τζιωνή στο 11’, ενώ στο 34’ σε σέντρα του Χούμποτσαν ο Μπα έπιασε αέρα με τον Σεμέδο να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Μποτεάκ που ολιγώρησε και δεν κατάφερε να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Μπα στο 15’ με εξαιρετικό τάκλιν σταμάτησε τον Μποτεάκ που μπήκε απειλητικά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν πρώτη φορά στο ματς στο 5’ με τον Ελ Αραμπί από πλάγια θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Φαμπιάνο, ενώ έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 19’ με τον Ραντζέλοβιτς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση έπειτα από τραγικό λάθος του Λανγκ.

Διαφορετική εικόνα είχε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να πατάει γκάζι, να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα, να γίνεται πολύ πιο απειλητικός προς την εστία του Φαμπιάνο και να υποχρεώνει την Ομόνοια σε πιο παθητικό ρόλο. Οι Πειραιώτες έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες με τους Καμαρά, Ελ Αραμπί, Μασούρα, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εκπληκτικό για άλλο ένα βράδυ Φαμπιάνο.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Τζιωνής (84′ Σενέ), Γκόμες, Κούσουλος, Μποτεάκ, Παπουλής (70′ Ασάντε), Ντούρις (70′ Κακουλλής).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):  Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+2′ Καφού), Ραντζέλοβιτς (74′ Μασούρας), Βαλμπουενά (90+2 Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Σκόρερ:

Κίτρινες: 67′ Μποτεάκ, 77′ Κούσουλος, 80′ Χολέμπας / 46′ Μπα, 56′ Xολέμπας, 85′ Ραφίνια, 89′ Μπουχαλάκης.

Αποβολές:

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία).

Βοηθοί: Πάου Θεμπριάν Ντεβίς και Ροβέρτο ντελ Παλομάρ (Ισπανία).

Τέταρτος: Χοσέ Λουίς Μουνέρα Μοντέρο (Ισπανία).

VAR: Αλεχάντρο Ερνάντεθ και Ρικάρδο δε Μπουργκός Μπεγκοετσέα (Ισπανία).

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ