aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ... έξτρα σύμμαχος της Ομόνοιας

Ο… έξτρα σύμμαχος της Ομόνοιας

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στην Ομόνοια έβαλαν τελεία μετά την απρόσμενη ήττα από την Πάφος FC και στο σύντομο διάστημα που μεσολαβούσε μέχρι το σημερινό εξ αναβολής ντέρμπι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ (19:00 Primetel & Active), προσπάθησαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και δηλώνουν αποφασισμένοι για νίκη επί των Λαρνακέων.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου τις προηγούμενες μέρες φρόντιζε σε κάθε προπόνηση να υποδεικνύει στους παίκτες του τα λάθη και τις συμπεριφορές που δεν του άρεσαν στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, ζητώντας τους να μην τα επαναλάβουν στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Κύπριος τεχνικός πιστεύει στο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του και κατ’ επέκταση στις δυνατότητες της ομάδας που ο ίδιος «έχτισε» σχεδόν από το μηδέν.

Μια νίκη σήμερα σε βάρος της ομάδας του Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα φέρει και πάλι τα χαμόγελα στο στρατόπεδο των πρασίνων και θα αναπτερώσει το ηθικό των παικτών της Ομόνοιας. Και επειδή στο αποψινό παιχνίδι το «τριφύλλι» δεν θα έχει τη στήριξη των χιλιάδων οπαδών του, λόγω τιμωρίας της έδρας, θα αρκεστεί να έχει ως σύμμαχό του την προϊστορία σε εντός έδρας αναμετρήσεις πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ.

Και εξηγούμε τι ακριβώς εννοούμε: Από τη σεζόν 1994-15 όταν η ιδρύθηκε η ΑΕΚ (ενοποίηση ΕΠΑ και Πεζοπορικού), η Ομόνοια την υποδέχθηκε 28 φορές και έχει να λέει για τις επιδόσεις της. Μόνο επτά φορές κατάφερε η ΑΕΚ να φύγει νικήτρια από το γήπεδο της πρωτεύουσας, ενώ πέντε φορές απέσπασε ισοπαλία. Στα άλλα δεκαέξι παιχνίδια η Ομόνοια έκανε το καθήκον της και εύκολα ή δύσκολα πήρε το τρίποντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ