aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΟ επαγγελματίας και χαμηλών τόνων Φώτης Παπουλής

Ο επαγγελματίας και χαμηλών τόνων Φώτης Παπουλής

Άφησε τον Απόλλωνα σχεδόν πριν από δύο χρόνια, για την Ομόνοια. Δεν ήταν ένας ξένος ποδοσφαιριστής που πέρασε από την ομάδα της Λεμεσού για ένα χρόνο και ξεχάστηκε, όπως συμβαίνει με πολλούς. Έζησε στη Λεμεσό για μια οκταετία. Δέθηκε με την ομάδα, τον κόσμο της. Εντούτοις, όταν έκρινε πως ήλθε η στιγμή να πει «αντίο» κι ας πήγαινε σε ένα μεγάλο αντίπαλο του Απόλλωνα, το έκανε.

Παρά την απογοήτευση που ο Παπουλής πήγε στην Ομόνοια, θεωρώ πως μεγάλη μερίδα του κόσμου του Απόλλωνα χαίρεται ακόμη και σήμερα τον Ελλαδίτη μεσοεπιθετικό. Πρόκειται για άνθρωπο που κερδίζει τον κόσμο με τον επαγγελματισμό του, τη φιλικότητά του και την προσέγγισή του. Ο 37άρης σήμερα Φώτης Παπουλής τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τους φιλάθλους όλων των ομάδων. Γιατί; Επειδή είναι σωστός εντός του γηπέδου, κάνει όσα πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Βαδίζει για τα 38 του χρόνια, όμως, σύμφωνα με όσα δίνει στον αγωνιστικό χώρο, δείχνει έφηβος. Με πολλές φυσικές δυνάμεις παρά τα χρονάκια του, γιατί όση μπάλα ξέρεις στα 25 σου δεν μπορεί να την ξεχάσεις στα 37 σου. Μάλιστα, πιο έμπειρος, είναι σε θέση να δώσει περισσότερα από προηγουμένως. Από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας που λήγουν τα συμβόλαιά τους, αν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ο Φώτης είναι ο επικρατέστερος να ανανεώσει. Ο σύλλογος δείχνει πρόθεση να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Ελλαδίτη, που με την «πρώτη» κέρδισε τον Λένον. Το ίδιο είχε κάνει και προηγουμένως με τον Μπεργκ.

«Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο. Είμαι επαγγελματίας αθλητής, αγαπάω αυτό που κάνω. Δεν ξέρω πότε πρέπει να κλείσω αυτά τα φώτα. Βλέπω το τώρα, είναι πολύ ωραίο. Η Ομόνοια μου δίνει τα πάντα και αυτό που πρέπει για να γίνομαι καλύτερος ακόμα και στα 37 μου», είπε πει χαρακτηριστικά μετά το 1-1 με την ΑΕΛ στο Τσίρειο, στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Μακάρι να είχαμε κι άλλους πολλούς Παπουλήδες, που ξέρουν να δουλεύουν σωστά, να σέβονται το συμβόλαιό τους και να δείχνουν τον επαγγελματισμό τους σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ο Ελλαδίτης προσφέρει και στην Εθνική μας. Πιστός στρατιώτης, όποτε του ζητηθεί να αγωνιστεί δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Αυτός είναι ο Φώτης Παπουλής των 37 χρόνων, που ήλθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2012 και στέριωσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ