aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ «διαλυμένος» Μπάγεβιτς και ο Λάρκου που «μιλούσε πολύ»

Ο «διαλυμένος» Μπάγεβιτς και ο Λάρκου που «μιλούσε πολύ»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου στο έκτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του στο Goal σκιαγραφεί τους τέσσερις προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στην Ομόνοια και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της συνεργασίας τους. Διαβάστε εδώ το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο μέρος της συνέντευξης του.

Ο Λεμονής τι άνθρωπος ήταν; Αγάπησε το σωματείο. Χάσαμε στις πρώτες αγωνιστικές με 3-0 και μπήκε στα αποδυτήρια και έκλαιγε. Και μου υπέβαλε παραίτηση. Μου είπε και το περιβόητο «η Ομόνοια για να πάει μπροστά πρέπει να διώξεις τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και τον Στάθη Αλωνευτή», διότι υποστήριζε ότι του έκαναν κλίκα στην ομάδα. Θεωρούσε ότι του χαλούσαν την προπόνηση. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι έπρεπε να τους είχε τιμωρήσει από την αρχή της σεζόν. Αυτός αγαπούσε τους παίκτες. Δεν είπε ποτέ κανένα κακό λόγο για κανένα ποδοσφαιριστή.

Είχε διώξει τον Οκκά, ήθελε να διώξει τον Κωνσταντίνου, τον Αλωνευτή. Πως διάολο τους αγαπούσε; Για τον Οκκά τα έλεγαν και άλλοι… Τα έγραψε και ο Χριστάκης Γεωργίου.

Ενδεχομένως, όμως, να συνεργάζονταν στο τι θα γράψει ο καθένας. Που θα στεκόμουν εγώ αν δεν εμπιστευόμουν έναν Λεμονή; Και τον Τούτιτς τον εμπιστεύτηκα και τον Λεμονή, και τον Μπάγεβιτς και τον Λάρκου.

Ο Μπάγεβιτς τι άνθρωπος ήταν; Ήρθε διαλυμένος ψυχολογικά. Δεν είχε καθόλου αυτοπεποίθηση. Κι όταν έψαξα το θέμα, ανακάλυψα ότι ο Μπάγεβιτς είχε πληγωθεί τόσο πολύ από τους οπαδούς της ΑΕΚ που είχε διαλυθεί ψυχολογικά.

Πληγώθηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ και δεν μπορούσε να κουμαντάρει την Ομόνοια; Ψάξε και δες… Από την ημέρα που έφυγε από την Ομόνοια, δεν έκανε τίποτα. Δεν ξαναδούλεψε. Είδα ένα άνθρωπο που είχε ξεφουσκώσει. Σαν άνθρωπος όχι ως προπονητής. Δεν είχε το σθένος να πολεμήσει. Τι να σου πω. Υπέβαλε παραίτηση μέσα στα αποδυτήρια, μπροστά στους ποδοσφαιριστές! Δεν είχε τη σωστή ψυχολογία να δουλέψει. Κάναμε υπομονή, αλλά έπρεπε να φύγει.

Σας είπε ότι δεν θα διεκδικούσε χρήματα από την Ομόνοια κι ύστερα ήθελε αποζημίωση; Έτσι συμφωνήσαμε.

Όταν συμφωνήσατε, γιατί δεν τον βάλατε να υπογράψει ότι δεν θα διεκδικούσε αποζημίωση. Όταν του είπαμε να υπογράψει, μετάνιωσε. Τον επηρέασαν οι βοηθοί του. Μου το είπε ο ίδιος.

Με τον Λάρκου είχατε καλές σχέσεις. Ο Νεόφυτος, μέχρι εκεί που μπορούσε να βοηθήσει, βοήθησε. Το μειονέκτημα του Λάρκου ήταν ότι μιλούσε πολύ… Κι έλεγε πράγματα που δεν έπρεπε να λέει. Για παράδειγμα πριν από ένα παιχνίδι, ο Εφραίμ ή δεν αισθανόταν καλά ή φοβήθηκε το παιχνίδι. Ο Λάρκου μίλησε με τους εφόρους ποδοσφαίρου και είπε ότι ο Εφραίμ φοβήθηκε το παιχνίδι. Έφτασε στ’ αυτιά του ποδοσφαιριστή και ο ποδοσφαιριστής εποσπάστηκε. Το άλλο για το οποίο είχε έντονη άποψη ήταν ότι ήταν επαγγελματίας κι ήθελε και οι παίκτες να συμπεριφέρονται έτσι.

Ήταν κακό αυτό; Πολλοί παίκτες ήταν μικροί σε ηλικία, ατίθασοι, χωρίς μόρφωση, έπαιρναν πολλά λεφτά, είχαν δημοσιότητα. Δεν μπορείς να θεωρείς ότι όλοι θα είχαν ψηλό βαθμό επαγγελματισμού. Ο ίδιος ο Λάρκου ήταν επαγγελματίας και μορφωμένος. Στη θεωρία είχε δίκαιο, αλλά στην πράξη, οι ποδοσφαιριστές, δεν ήταν έτσι κι έπρεπε να τους έχει από κοντά, να τους βοηθά, να τους συμβουλεύει. Ο Δημήτρης Χριστοφή για παράδειγμα. Ήρθε μικρός, με πρόβλημα στη δημόσια επικοινωνία. Πως μπορούσε να έχει επαγγελματική υποδομή αν δεν τον βοηθούσες; Ο Λάρκου, όμως κατέκτησε δύο κύπελλα και νομίζω ότι πήγε μέχρι εκεί που μπορούσε να πάει. Σε δύσκολές εποχές.

Δηλαδή; Δεν θυμάσαι ότι μας κυνηγούσαν; Φέραμε ξένους διαιτητές και πήγα και βρήκα μέσα στα αποδυτήρια τους τον Ανδρέα Μιχαηλίδη! Τους πίεζε. Του είπα «ρε κόουτς δεν ντρέπεσαι;».

Εσείς τι γυρεύατε στα αποδυτήρια των διαιτητών; Με ενημέρωσαν ότι είναι κάτω ο Μιχαηλίδης και πήγα να δω τι συμβαίνει. Μέχρι να μπουν στο γήπεδο τους πίεζε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ