aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Μπεργκ τους «έστησε» για την Ομόνοια, αλλά συγκλόνισε με την σεμνότητά του

Ο Μπεργκ τους «έστησε» για την Ομόνοια, αλλά συγκλόνισε με την σεμνότητά του

«Είναι ένας από τους κορυφαίους Νορβηγούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Νικητής της Πρέμιερ Λιγκ και κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα το δημοσίευμα της ιστοσελίδας gsp.ro με τον συγγραφέα να αφηγείται πως αν και συνεννοήθηκαν με τον Μπεργκ για συνέντευξη αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο εξαιτίας της συμφωνίας του 49χρονου τεχνικού με την Ομόνοια.

«Λυπάμαι που χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να σας δω. Έρχομαι στο στάδιο Ulleval. Είχα την μετακίνησή μου από την Στάμπαεκ στην Ομόνοια και είχα πολλή δουλειά. Θα σας περιμένω στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου», δικαιολογήθηκε ευγενικά για την καθυστέρηση ο νέος προπονητής της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Η (νέα) πρόθεση της Ομόνοιας για τον Κατελάρη

Οι Ρουμάνοι έμειναν εντυπωσιασμένοι με την απλότητα του Μπεργκ, ο οποίος ήταν πρόθυμος να κάνει ό,τι του ζητήσει ο φωτογράφος για τις ανάγκες της συνέντευξης. «Ο άνθρωπος με περισσότερες από 250 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, συγκλονίζει με την σεμνότητα του. Απλά ντυμένος, με χαμόγελο στα χείλη, ήταν στη διάθεση του φωτογράφου. “Ό,τι θέλετε πείτε μου, για το πώς πρέπει να στηθώ για να βγουν καλές οι φωτογραφίες”», περιγράφει το δημοσίευμα.

Αρχικά, ο Χένινγκ Μπεργκ κλήθηκε να δώσει την πρόβλεψη του για τον αγώνα της Παρασκευής, ανάμεσα σε Νορβηγία και Ρουμανία: «Θα είναι ισορροπημένο παιχνίδι. Είναι σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Η Νορβηγία πρέπει να κερδίσει για να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση του ομίλου. Και η Ρουμανία χρειάζεται τη νίκη, επομένως θα είναι μία ανοικτή μονομαχία», επεσήμανε το νέο αφεντικό στο «Ηλίας Πούλλος».

Ο πρωταθλητής Αγγλίας με την Μπλάκμπερν το 1995, κλήθηκε να βάλει στη «ζυγαριά» το επίτευγμα της πρώην ομάδας του και αυτό της Λέστερ, σε ερώτηση για το ποια επιτυχία ήταν πιο «σοκαριστική». «Πιστεύω ότι η επιτυχία της Λέστερ ήταν πιο σοκαριστική, γιατί προέρχονταν από τη δεύτερη κατηγορία και κανείς δεν τους έδινε πιθανότητες. Εμείς στην Μπλάκμπερν είχαμε τον Άλαν Σίρερ στην επίθεση και προπονητής μας ήταν ο Κένι Νταγκλίς».

Ακολούθως, άνοιξε το τεράστιο κεφάλαιο σερ Άλεξ Φέργκιουσον. «Ο σερ Άλεξ με ήξερε από πολύ πριν και πίστευε ότι μπορούσα να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ», ήταν η απάντηση του Χένινγκ Μπεργκ σε ερώτηση κατά πόσο το 1997 (χρονιά που πήρε μετεγγραφή στη Γιουνάιτεντ), ήταν η πρώτη επαφή του με τον σερ Άλεξ.

Ο Χένινγκ Μπεργκ, ερωτήθηκε κατά πόσο έζησε και ο ίδιος παρόμοιο περιστατικό με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος δέχθηκε παπούτσι στο κεφάλι από τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «(γέλια) Δεν χρειάστηκε να βάλω πάγο στο κεφάλι μου, αν και με έπιασε στο στόμα του αρκετές φορές. Ήταν τρομακτικά θυμωμένος όταν είχε κάποιες απαιτήσεις από τους παίκτες του και δεν κάναμε όσα ήθελε. Μου είπε αρκετές φορές ότι δεν αγωνίστηκα καλά, και δεν δίστασα να του εκφράσω την οργή μου. Από την άλλη, όταν παίζαμε καλά, ήταν τόσο εξωστρεφείς που μας έδινε να καταλάβουμε ότι ήταν ευχαριστημένος μαζί μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ