aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Ο Αργύροφ συνέβαλε στην σταθεροποίηση την Ομόνοιας στην κορυφή»

«Ο Αργύροφ συνέβαλε στην σταθεροποίηση την Ομόνοιας στην κορυφή»

Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι προπονητές» δίνει το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας, με τον Πέταρ Αργύροφ να παίρνει σειρά.

Αναλυτικά:

Ο Βούλγαρος, Πέταρ Αργύροφ, έμεινε στον πάγκο της ομάδας για δύο συνεχόμενες χρονιές (1977-78, 1978-79) και κατάφερε να την οδηγήσει ισάριθμες φορές στην κατάκτηση πρωταθλήματος.

Την πρώτη χρονιά παρουσίας του Αργύροφ, το «τριφύλλι» πήρε το πρωτάθλημα με δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, ενώ τη δεύτερη στέφθηκε πρωταθλητής με δραματικό τρόπο, με ένα βαθμό διαφορά από τη 2η θέση.

Τη σεζόν 1977-78 οι «πράσινοι» έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση του κυπέλλου, ενώ στην επόμενη διοργάνωση μέχρι τα προημιτελικά.

Στα κύπελλα Ευρώπης, το καλοκαίρι του 1977 η κληρωτίδα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έφερε την Ομόνοια κόντρα στην μεγάλη Γιουβέντους. Στάθηκε αξιοπρεπώς και στα δύο παιχνίδια, αν και γνώρισε ισάριθμες ήττες (0-3 και 2-0). Την επόμενη χρονιά το «τριφύλλι» αντιμετώπισε την Μποέμιανς Ιρλανδίας, επικράτησε με 2-1 στην Κύπρο όμως έχασε με 1-0 εκτός έδρας και αποκλείστηκε.

Ο Πέταρ Αργύροφ συνέβαλε στην σταθεροποίηση την Ομόνοιας στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου, προσθέτοντας τα δύο τελευταία πρωταθλήματα της ιδιαίτερα πετυχημένης δεκαετίας του 70’.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ