aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ αρχοντικός «Chaton», ο «βράχος» Γκαφούρ και ο Μόντες το «ζιζάνιο»

Ο αρχοντικός «Chaton», ο «βράχος» Γκαφούρ και ο Μόντες το «ζιζάνιο»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα είναι δεδομένο. Όμως δεν γίνεται να μην γίνει αναφορά στην καλή αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν τρία από τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα της Ομόνοιας στα πρώτα δύο φιλικά παιχνίδια της ομάδας επί πολωνικού εδάφους. Ο λόγος για τους Χόρχε Ενρίκες, Μικαέλ Γκαφούρ και Κρις Μόντες, οι οποίοι σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλύτερα και ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους νεοφερμένους.

Κάνουμε αρχή με τον Μεξικανό με το αρχοντικό στιλ. Αγωνίστηκε ως αλλαγή στο πρώτο φιλικό (19λεπτά) και ως βασικός στο δεύτερο (90λεπτο) και φρόντισε να φανερώσει ορισμένες από τις αγωνιστικές του αρετές. Μπορεί να μην είναι και ο πιο γρήγορος μεσοαμυντικός που έχουμε δει, όμως στις τοποθετήσεις του ήταν αρκετά καλός, ενώ ήταν πολύ σωστός και στις μεταβιβάσεις της μπάλας. Φαίνεται πως διαθέτει γερά πνευμόνια, αφού ουκ ολίγες φορές επέστρεφε μέχρι την άμυνα για να πάρει μπάλα ή να καλύψει κάποιο λάθος. Σχεδόν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι λόγω ύψους και εκτοπίσματος.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Απόφαση (σχεδόν) ελήφθη για την τελευταία μετεγγραφή

Περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Ενρίκες πήρε στα πόδια του ο Γκαφούρ. Ο Γάλλος στόπερ που επιλέχθηκε από τον Χουάν Κάρλος Ολίβα και στα δύο φιλικά ως βασικός, έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο με τη Βόλφσμπουργκ Κ23 και το πρώτο ημίχρονο με την Χάποελ Τελ Αβίβ. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ενδεχομένως να φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκαν οι πράσινοι από τη γερμανική ομάδα, δεν είναι ο παίκτης που θα δημιουργήσει παιχνίδι από πίσω, αλλά από αυτούς που θέλουν να παίζουν στα σίγουρα και να καθαρίσουν τις επικίνδυνες φάσεις. Καλός στις εναέριες μονομαχίες, το έδειξε εξάλλου με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βόλφσμπουργκ Κ23, είχε σωστά μαρκαρίσματα και καλές τοποθετήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: O Mότα και η αντίστροφη μέτρηση

Για το τέλος αφήσαμε τον μικρό της παρέας, τον Κρις Μόντες, ο οποίος αγωνίστηκε ως βασικός για 71 λεπτά στο πρώτο φιλικό και άλλα 45 λεπτά ως αλλαγή στο δεύτερο. Ο 20χρονος Ισπανός ήταν «ζιζάνιο» μέσα στο γήπεδο. Του αρέσει να επιτίθεται πότε από αριστερά και πότε από δεξιά, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός διαθέτει μεγάλη ικανότητα στις κινήσεις του με την μπάλα στα πόδια, ενώ έχει και καλό σουτ. Το υπέροχο γκολ που πέτυχε σε βάρος της Βόλφσμπουργκ Κ23 αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ