aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ άνθρωπος που οδήγησε την Ομόνοια στο πρώτο πρωτάθλημα

Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ομόνοια στο πρώτο πρωτάθλημα

Νέα παρουσίαση από την Ομόνοια στην ενότητα «προπονητές». Η διοίκηση των πρασίνων ανανέωσε τη στήλη κάνοντας αναφορά στον Νάκο Τσιακμάκοφ, ο οποίος κάθισε στον πάγκο του «τριφυλλιού» για δύο αγωνιστικές περιόδους κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» στην ΚΟΠ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Βούλγαρος τεχνικός, Νάσκο Τσιακμάκοφ, πήρε τη σκυτάλη από τον Έλι Φουκς και ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο την Ομόνοια. Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1921 και υπήρξε μεγάλη μορφή και αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για δύο αγωνιστικές περιόδους κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» στην ΚΟΠ.

Την περίοδο 1960-1961 η Ομόνοια ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος με 9 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν ήταν μεγαλειώδεις σε κάθε περιοχή της Κύπρου. Αυτός ο τίτλος ήταν το εφαλτήριο για την σταδιακή κυριαρχία της Ομόνοιας στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Τσιακμάκοφ οι «πράσινοι» δημιούργησαν και ρεκόρ τερμάτων, καθώς είχαν σκοράρει 91 φορές σε 24 αγώνες! Ο Τσιακμάκοφ ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε την «παράδοση» της ομάδας μας με την Βουλγάρικη σχολή, καθώς μέχρι σήμερα στον πάγκο της Ομόνοιας έχουν καθίσει 17 προπονητές από τη βαλκανική χώρα.

Απεβίωσε στις 29 Αυγούστου 2009»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ