aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝτέρμπισαϊαρ και Αγκάγιεφ μοιάζουν σαν φως στο τούνελ

Ντέρμπισαϊαρ και Αγκάγιεφ μοιάζουν σαν φως στο τούνελ

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η άμυνα μπάζει νερά, η μεσαία γραμμή το ίδιο και η επίθεση «ούτε κρύο, ούτε βράστη». Η Ομόνοια στις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν έπεισε κανέναν ότι φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις. Η εμφάνιση της απέναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας, όχι μόνο επαλήθευσε αυτή την άποψη, αλλά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και αρνητικής κριτικής στις τάξεις των φίλων των πρασίνων.

Μια «βόλτα» να κάνει κανείς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θα εντοπίσει εύκολα την απογοήτευση, τον θυμό, την απελπισία και την ηττοπάθεια. Ποιος μπορεί να τους αδικήσει όμως; Η υπομονή τους εξαντλείτε επικίνδυνα και αυτοί που δέχονται τα περισσότερα πυρά δεν είναι άλλοι από τους Νίκο Νταμπίζα και Τζον Κάρβερ.

Η κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση μετεγγραφών, οι ανεξήγητες αλλαγές και η εμπιστοσύνη σε ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, είτε λόγω έλλειψης ικανοτήτων, είτε λόγω μη προσαρμογής, είναι οι κυριότερες αιτίες της απογοητευτικής εικόνας που παρουσιάζει η Ομόνοια.

Παρόλα αυτά, δεν είναι όλα βαμμένα μαύρα στην ομάδα της πρωτεύουσας. Υπάρχει φως στο τούνελ… Τώρα θα διερωτηθείτε από που πηγάζει αυτή η νότα αισιοδοξίας. Κι όμως, στο ρόστερ των πρασίνων υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ανταποκρίνονται πέρα για πέρα στα καθήκοντά τους, δικαιολογούν τον μισθό τους και αναφερόμαστε (κυρίως) στους Ματ Ντέρμπισαϊαρ και Αμίρ Αγκάγιεφ, οι οποίοι όπως φάνηκε έχουν το γκολ στο… αίμα τους και το απέδειξαν στα έξι επίσημα μέχρι στιγμής παιχνίδια του «τριφυλλιού».

Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε συνολικά πέντε γκολ (δύο στην Ευρώπη, ένα απέναντι στον Ερμή και δύο απέναντι στην Αναγέννηση). Αν προσθέσουμε και το δυνατό φιλικό με τον Παναθηναϊκό, τότε ο αριθμός ανεβαίνει στα έξι. Ο Ισραηλινός εξτρέμ από την άλλη, σκόραρε ένα τέρμα στην Ευρώπη, δύο στο πρωτάθλημα (απέναντι στον Ερμή) και ένα στο φιλικό-πρόβα τζενεράλε με το αθηναϊκό «τριφύλλι».

Αν προσθέσουμε και τις «προειδοποιητικές βολές» του Ονησίφορου Ρουσιά πριν τραυματιστεί και υποβληθεί σε επέμβαση, τότε γίνεται αντιληπτό ότι τα πράγματα θα να είναι ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Ο Κύπριος διεθνής ήταν αυτός που χάρισε την πρόκριση στον αγώνα με την Μπάναντς (σκόραρε δύο γκολ), ενώ με την Μπεϊτάρ με δική του γκολάρα διαμορφώθηκε το 2-1, αποτέλεσμα που ωστόσο δεν έδωσε την πρόκριση στην Ομόνοια.

Προσοχή, το χάπι δεν μπορεί να… χρυσωθεί, οι πράσινοι καλούνται να βελτιώσουν κατακόρυφα την εικόνα τους στην ανασταλτική τους λειτουργία  και αν μη τι άλλο απέδειξε πως έχει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να την ξελασπώνουν στο σκοράρισμα. Αν με την απόκτηση του Λούκα Βύντρα αποδειχθεί ενισχυμένη η οπισθοφυλακή της Ομόνοιας ή έστω αλλάξει δραματικά την αμυντική της λειτουργία προς το καλύτερο, τότε ναι, θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τους στόχους τους επί ίσοις όροις…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ