aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝτεφορμάρισμα Ομόνοιας: Άλλο το πέρσι και διαφορετικό το φέτος

Ντεφορμάρισμα Ομόνοιας: Άλλο το πέρσι και διαφορετικό το φέτος

Λέγεται και γράφεται το περσινό παράδειγμα της Ομόνοιας, που ντεφορμαρίστηκε τον Οκτώβριο, αλλά επέστρεψε και έκανε ανοδική πορεία που την οδήγησε στον πρωταθληματικό τίτλο. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να επαναληφθεί και η απάντηση δεν θα δοθεί από εμάς, αλλά από την ίδια.

Αν όμως κάνουμε τις συγκρίσεις του πέρσι με το φέτος, θα εντοπίσουμε σημαντικές διαφορές.

Τα δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη ήταν πιο βαριά στην περασμένη σεζόν σε σχέση με την τρέχουσα. Καταρχάς η εμπειρία παράλληλης συμμετοχής σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και σε πρωτάθλημα ήταν πρωτόγνωρη για το πράσινο οικοδόμημα.

Ύστερα, σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι σε Γρανάδα, Αϊντχόφεν και ΠΑΟΚ, η αποστολή ήταν δυσκολότερη σε σύγκριση με τον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα σε Βασιλεία, Καραμπάχ και Καϊράτ. Πιο υψηλό το επίπεδο και κυρίως, παιχνίδια σε πιο απαιτητικό ρυθμό. Εξ ου και στο άκουσμα της φετινής κλήρωσης δημιουργήθηκαν προσδοκίες για πρόκριση, ενώ πέρσι ήταν «πάμε να το χαρούμε και ό,τι βγει».

Ακόμα, στην περασμένη περίοδο, ο Χένινγκ Μπεργκ έκανε τα πιο παρατραβηγμένα ροτέισιον που είδαμε ποτέ από προπονητή, με αλλαγές ακόμα και ολόκληρης της ενδεκάδας. Κατάφερνε να διατηρεί φρέσκους τους παίκτες, αναλόγως της διοργάνωσης που έκρινε πιο σημαντική.

Τώρα, με την εμπειρία της περασμένης σεζόν και με πιο βατούς αντιπάλους, θα περίμενε κανείς ότι οι πράσινοι θα αντεπεξέρχονταν ακόμα καλύτερα. Αντί αυτού παρουσιάζονται με λιγότερες δυνάμεις, λιγότερο ενθουσιασμό, με ανασταλτικές αδυναμίες και με περιορισμένες επιθετικές ιδέες. Καμιά σχέση με την περσινή ομάδα, που ακόμα και στις άσχημές της, είχε πλάνο, αυτοπεποίθηση και έδειχνε ότι ήξερε τι έψαχνε στον αγωνιστικό χώρο.

Συμπερασματικά, τα δείγματα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι λιγότερο ενθαρρυντικά. Επομένως, ο Χένινγκ Μπεργκ και το επιτελείο του έχουν πιο δύσκολο έργο στην προσπάθειά τους να αντιστρέψουν την κατάσταση. Αν θα τα καταφέρουν; Είπαμε στην αρχή του κειμένου, δεν θα το απαντήσουμε εμείς, παρά μόνο η ίδια η Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ