aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝταμπίζας: «Δεν θα κρυφτούμε ποτέ πίσω από τις ευθύνες»

Νταμπίζας: «Δεν θα κρυφτούμε ποτέ πίσω από τις ευθύνες»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Η Ομόνοια παρέθεσε στις 12:00 συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον αποκλεισμό από την Μπεϊτάρ και πως θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής ο σχεδιασμός της ομάδας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Δημητρίου τόνισε πως η συνέντευξη Τύπου έγινε για να δοθεί το μήνυμα της επόμενης μέρας και πως θα προχωρήσει ο σχεδιασμός από εδώ και πέρα.

Τζιωνής: Αφουγκραζόμαστε πλήρως τη λύπη που επικρατεί στον κόσμο μετά τον κόσμο και νιώθουμε το ίδιο και εμείς. Ο αποκλεισμός σκορπά απογοήτευση σε μία ομάδα δημιουργήθηκε για να κερδίζει. Βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα και υπάρχουν δύο δρόμοι, ο πρώτος της μιζέριας και της ηττοπάθειας, ο δρόμος που δεν μας αρμόζει. Υπάρχει και ο δρόμος της ψυχραιμίας, της ενότητας, της δουλείας και της υπομονής. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και αυτό κάνουμε.

Αρχίσαμε ένα πρότζεκτ και δεν είναι καμία “πιππίλα”, τους μιλήσαμε καθαρά από την αρχή, ο σχεδιασμός δεν θα αφορούσε την Ευρώπη, αλλά όλη τη σεζόν και για κανένα λόγο δεν θα χαλάσουμε τον σχεδιασμός μας και δεν θα προβούμε σε βιαστικές κινήσεις. Θέλουμε ηρεμία και εμπιστοσύνη στον τεχνικό διευθυντή, στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές.

Η διοίκηση θα στηρίξει το μοντέλο και χρειάζεται χρόνος. Θέλαμε να αλλάξει το μοντέλο, αυτό έγινε και θα το στηρίξουμε. Εύκολες και μαγικές λύσεις σε μία εβδομάδα δεν υπάρχουν. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, ενωμένοι για το καλό της ομάδας μας.

MAR_5699

Ερωτήσεις για το αγωνιστικό κομμάτι

Αν ο αποκλεισμός οφείλεται στο νέο πρότζεκτ: Κάθε νέα προσπάθεια έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες απόψεις σε όλα. Αν πορευόμαστε χωρίς νέο πρότζεκτ θα ήμασταν πετυχημένοι; Ήταν καθολική απαίτηση να λειτουργήσει ένα νέο μοντέλο γιατί δεν είχαμε τις επιτυχίες.

Αν η ανετοιμότητα ήταν μία από τις αιτίες: Είναι 4 παιχνίδια, δύο βασικοί άξονες ήταν το timing και υπήρξαν νέοι ποδοσφαιριστές που είχαν μικρό διάστημα προσαρμογής και αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο και διαφορετικού πρότζεκτ είναι ανθρώπινη πραγματικότητα. Υπήρχαν κάποιοι λόγοι για το πως θα αγωνιστεί η ομάδα και ποια θα είναι η ενδεκάδα, είναι πολλά πράγματα.

Γιατί η Ομόνοια δεν ικανοποιεί: Είναι μία ουδέτερη καταγραφή της πραγματικότητας, το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάνατς ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά όταν φτάσαμε στο φάσμα του αποκλεισμού, η ομάδα επανέφερε τη τάξη. Με την Μπεϊτάρ μπήκαμε σε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης, με νέο προπονητή, είχαμε δύο μήνες για να προγραμματίσω την ομάδα και καλό είναι να παρουσιάζουμε τα πράγματα με την πραγματική τους διάσταση.

Η Μπεϊτάρ έχει μία δυναμική, τα λεφτά δεν το συζητώ δεν παίζουν ρόλο, η Μπεϊτάρ ήταν πιο έτοιμη ομάδα, εμείς είχαμε προβλήματα, η ομάδα είναι νέα και θέλαμε περισσότερο χρόνο και η διαφορά ήταν στις λεπτομέρειες. Η ομάδα δέχθηκε στο Ισραήλ μία προσπάθεια στον στόχο, η κατοχή ήταν μοιρασμένη, είχαμε δύο τελικές,η Μπεϊτάρ μία.

Στο δεύτερο παιχνίδι η ομάδα είχε ένα πλάνο γιατί θέλαμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι, αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Υπήρξαν προσωπικά λάθη, η ομάδα έπρεπε να πάρει αποφάσεις και να ρισκάρει και δεν πρέπει να παρουσιάζονται αμυντικά κενά όταν θέλεις να ρισκάρεις και μοιραία η αντίπαλη ομάδα θα έβρισκε χώρους, παρόλα αυτά η ομάδα βρήκε ψυχικά αποθέματα, σκόραρε τρεις φορές είχε άλλη μία ευκαιρία. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα μετά από 4 παιχνίδια και αυτά είναι γεγονότα. Είναι θέμα χρόνου να παίξει καλά.

MAR_5686

Αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα παιχνίδια ο προπονητής: Με βάση τη φιλοσοφία που έχει η ομάδα, πρέπει να επιβάλλεται, να παίξει ποδόσφαιρο με θετικά στοιχεία. Ο προπονητής όταν χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις το έκανε, όταν έπρεπε να ρισκάρει το έκανε και επειδή υπάρχει πολλή κουβέντα, υπάρχουν πολλές απόψεις. Ο Κάρβερ όταν ήθελε να γίνει πιο επιθετική ομάδα το έκανε, γιατί δεν είναι δογματικός. Οι αποφάσεις του προπονητή είχαν ποδοσφαιρική λογική. Με βάσει την εικόνα των παιχνιδιών ήμασταν σε μία διαδικασία να είμαστε κοντά στην πρόκριση μέχρι το τέλος.

Για τη μία αλλαγή στο πρώτο ματς: Εκεί επέλεξε να αγωνιστεί με συγκεκριμένο σχηματισμό, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν είχε αμυντικά κενά, αν βάλεις επιθετικό ποδοσφαιριστή μπορεί να το πετύχεις, αλλά υπάρχει και η άλλη όψη που λέει πως χρειάζεται μία περίοδο προσαρμογής και αφού δεν υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα και δημιουργούσε ευκαιρίες, είχε μία λογική.

Αν στο δεύτερο ματς έμπαινε ο Χριστοφή και τραυματιζόταν τι θα γράφετε; Εγκληματικό. Δεν μπορείς να ρισκάρεις με έναν ποδοσφαιριστή που έχει βεβαρημένο βιογραφικό με τους τραυματισμούς. Ήταν στον πάγκο για ένα συγκεκριμένο πλάνο. Μπορούσε να αγωνιστεί σε ένα πλάνο με διαφορετικά χαρακτηριστικά, από αυτό που ακολούθησε τελικά η ομάδα.

Για την επόμενη μέρα: Η ομάδα προσπαθεί να βάλει τις βάσεις για να γίνει ανταγωνιστική. Το λέγαμε από την αρχή, για μία ομάδα με υγιείς βάσεις για να γίνει αυτά που θέλουν όλοι. Αυτή είναι η κατεύθυνση, με καθαρές θέσεις, με το πλάνο που είχαμε κάνει με βάσει τα οικονομικά κριτήρια, τις απαιτήσεις. Ο αποκλεισμός είναι τεράστιο πλήγμα με βάσει τα οικονομικά μας. Αν είναι πετυχημένο το πλάνο θα φανεί το καλοκαίρι.

Για την αμυντική λειτουργία: Εκτός έδρας δέχθηκε μία προσπάθεια, εδώ ρίσκαρε για να σκοράρει. Το ατομικό λάθος (Νασιμέντο στο πρώτο γκολ) είναι μέρος του παιχνιδιού.

SAK_9197

Για τον Νασιμέντο: Από τη μέρα που ήρθε είχε δύο εβδομάδες. Η ομάδα είχε αναγκαστικές απουσίες. Από πέρσι ο Ρούνιε πωλήθηκε, οπόταν είχαμε τον Όρσουλιτς και φέραμε έναν κεντρικό αμυντικό. Ο Ρούνιε έφυγε, είχαμε μία καθυστέρηση για την επιλογή κάποιου ποδοσφαιριστή και ο Νασιμέντο ήρθε δύο εβδομάδες πριν επιλεχθεί από τον προπονητή γθια να δώσει αμυντική ασφάλεια, για να πιέσουμε πιο ψηλά και να ρισκάρουμε. Το αμυντικό λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού.

Για τους Παντελιάδη, Μαργκάσα και Φλορέσκου: Μπαίνουμε σε ειδική ανάλυση, αλλά οι ποδοσφαιριστές επιλέγονται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Παντελιάδης μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, θέλαμε η ομάδα να έχει συνοχή με παιδιά που ήταν και πέρσι στην ομάδα για να έχουμε μία συμπαγή ομάδα. Ο προπονητής έκανε την επιλογή του για δικούς του λόγους και στο δεύτερο παιχνίδι δεν ήθελε να φέρει πολλές αλλαγές στην ομάδα.

Ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τον αποκλεισμό: Δεν υπάρχει μία λειτουργία που μπαίνω στα αποδυτήρια και ότι πω γίνεται. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει προς τα έξω είναι ότι όλοι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες και αυτό δεν αναιρεί τη συγκεκριμένα λειτουργία του συλλόγου. Εγώ τους είπα πως θα δείξουμε το πρόσωπο μας, δεν θα κρυφτούμε ποτέ πίσω από ευθύνες και είναι αυτό που φέρνει την επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ