aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝιώθει δυνατός όσο ποτέ προηγουμένως

Νιώθει δυνατός όσο ποτέ προηγουμένως

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πρώτο του φετινό 90λεπτο «έγραψε» στο φιλικό με τη Δερύνεια ο Δημήτρης Χριστοφή. Στο 10ο παιχνίδι της Ομόνοιας, είτε επίσημο είτε φιλικό, δήλωσε «παρών» και στα 90 λεπτά. Μάλιστα, έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο και έτοιμος να κερδίσει εκ νέου θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο 27χρονος επιθετικός στα τέσσερα φιλικά που προηγήθηκαν του πρώτου επίσημου αγώνα, αγωνίστηκε μόλις 122 λεπτά (Βάκερ Ίνσμπουργκ 17’, Ντιναμό Μόσχας 45’, ΑΕΚ 60’). Δεν πήρε καθόλου χρόνο στο φιλικό με τη Ραμποτνίσκι.

Με την ΑΕΖ την περασμένη βδομάδα έπαιξε 58 λεπτά, ενώ στα ευρωπαϊκά μόλις 15 λεπτά αφού ως γνωστόν τραυματίστηκε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Μπάναντς στο Ερεβάν. Στα επόμενα τρία ματς, τον επαναληπτικό με την αρμένικη ομάδα και τα δύο με την Μπεϊτάρ, δεν αγωνίστηκε καθόλου αφού δεν ήταν έτοιμος.

Το γεγονός ότι ο Κάρβερ θέλησε να κρατήσει στον αγώνα τον Χριστοφή μέχρι το τέλος, δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση και παρουσιάζει συνεχή πρόοδο. Όντως, ο Τζίμης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και αγωνίστηκε, τόσο ως παρτενέρ του Ντέρμπισαϊρ στην επίθεση (στο 4-4-2), όσο και ως εξτρέμ (στο 4-2-3-1).

Αυτό που χρειάζεται είναι παιχνίδια για να ανακτήσει και πάλι την αποφασιστικότητα στις κινήσεις του. Ο ίδιος τονίζει το τελευταίο διάστημα στο περιβάλλον του πως για πρώτη φορά νιώθει τόσο δυνατός μετά την επιστροφή του στην Ομόνοια και τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στην περσινή σεζόν.

Άλλωστε, είναι κάτι που μαρτυρούν και οι εργομετρικές/αιματολογικές εξετάσεις που πέρασαν πρόσφατα οι πράσινοι, με τα αποτελέσματα για τον Χριστοφή να είναι από τα καλύτερα του ρόστερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ