aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝικόλας Γεωργίου: «Κτυπάει τίτλο η Ομόνοια, μόνο για γέλιο οι αλλαγές»

Νικόλας Γεωργίου: «Κτυπάει τίτλο η Ομόνοια, μόνο για γέλιο οι αλλαγές»

Στις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών, στη γενικότερη κατάσταση των κυπριακών σωματείων αλλά και την πορεία της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον «Active» (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και της Ομόνοιας, Νικόλας Γεωργίου.

Ο Γεωργίου εξέφρασε την άποψη πως η Ομόνοια μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, ενώ σχολίασε και τη δουλειά του προπονητή, Χένινγκ Μπεργκ.

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών τόνισε: «Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Βλέπεις και τις αγγλικές ομάδες που αλλάζουν προπονητές σαν τα πουκάμισα. Δεν μπορούν να τη πληρώνουν 10-11 παίκτες, γι’ αυτό φεύγει ο προπονητής. Στη Κύπρο δεν κάνουμε καλό προγραμματισμό για το μέλλον, βλέπουν μέχρι τον… τοίχο. Αν πάρετε παράδειγμα την Λίβερπουλ ή την Γιουνάιτεντ πιο πριν αυτές έφτιαξαν ομάδες μακροχρόνιες. Είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότερες ομάδες. Δεν παίρνουν προπονητές για μακροπρόθεσμο πλάνο. Κάποιοι πληρώνονται σαν επαγγελματίες, αλλά δουλεύουν σαν ερασιτέχνες. Η κάθε ομάδα έπρεπε να έχει το δικό της στυλ, στον τρόπο που αγωνίζεται. Δεν θα έπρεπε να αλλάζει ο σχηματισμός από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα. Αυτό είναι κουλτούρα, όπως ο Άγιαξ που παίζει σε όλα του τα τμήματα 4-3-3».

Διαβάστε επίσης: Το γαλλικό… κλειδί της Ομόνοιας, λόγος να πάει κάποιος στο γήπεδο!

Υπάρχουν ομάδες που το κάνουν και ποντάρουν πολύ στις ακαδημίες, όπως είναι η Νέα Σαλαμίνα για παράδειγμα: «Είναι ένα πρότυπο, η Νέα Σαλαμίνα. Πέρυσι μπήκε εξάδα, έχασε ποδοσφαιριστές που έφυγαν και όμως είναι πάλι εκεί. Πούλησε τον μικρό (σ.σ: Ιωάννη Κωστή) και πήρε λεφτά. Μακάρι να κρατήσει την ίδια συχνότητα στην ανάδειξη ταλέντων και να είναι το ίδιο ανταγωνιστική».

Θεωρείς ότι ενεργούν λάθος οι περισσότερες ομάδες; «Οι πρόεδροι βγαίνουν και λένε ότι έχουν προβλήματα οικονομικά. Ποιος θα τα λύσει; Η τράπεζα; Το κράτος; Στην ουσία τις ομάδες τις κρατούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Παλαιότερα έπαιζες με την Ομόνοια για να πιάσεις 30 ή 40 χιλιάδες ευρώ από τα εισιτήρια και ήταν μεγάλο ποσό. Δεν ισχύει αυτό τώρα. Κάτι πρέπει να σκεφτούν. Ίσως να γίνονται ενοποιήσεις ομάδων που έχουν 50-100 οπαδούς. Δεν λέω να διαλύσεις την ομάδα. Όπως πρέπει να γίνει και με τους Δήμους. Ας μην έχει 40 Δήμους και να έχει 15-16. Ο καθένας στη Κύπρο, όμως, θέλει το βασίλειο του και μετά λέμε ότι φταίει η Κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης: Έντονος ο Μπεργκ: «Ότι είναι Νορβηγός δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός…»

Για το πρωτάθλημα: «Παραδοσιακά ομάδες που διεκδικούσαν τους τίτλους, όπως η Ανόρθωση και η Ομόνοια είναι εδώ και αυτό δίνει ιδιαίτερο χρώμα».

Για την πορεία της Ομόνοιας: «Είναι πολύ σοβαρή ομάδα, δυσκολοκατάβλητη. Πολύ αφοσιωμένη στην άμυνα, ιδρώνεις να τις κάνεις ευκαιρία. Είναι σκληρή ομάδα, βλέπω παίκτες πειθαρχημένους. Κάνει ξεσπάσματα 5 – 10 λεπτών και βάζει γκολ. Είναι πολύ διαφορετική ομάδα. Εγώ το είπα, αν συνεχίσει έτσι κτυπάει και τίτλο».

Για τις αλλαγές του Μπεργκ: «Μόνο για να γελούμε είναι. Όταν η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, τότε ο ποδοσφαιριστής που θα μπει δεν θα έχει πρόβλημα να αποδώσει. Εντάξει λείπει ο ρυθμός, αν δείτε όμως τον Χουμποτσάν που ήταν παροπλισμένος ήταν ο καλύτερος του γηπέδου με τον ΑΠΟΕΛ. Όταν μπαίνει κάποιος σε ένα σύνολο καλοκουρδισμένο δεν έχει πρόβλημα ρυθμού. Το πρόβλημα θα είναι αν γίνουν μαζεμένες αλλαγές. Δεν κρίνω τις αλλαγές, αλλά εγώ αν ήμουν θα τις έκανα. Έχουν περάσει 12 αγωνιστικές και η Ομόνοια είναι στη δεύτερη θέση. 20 με 22 παιχνίδια για έναν παίκτη σε μία σεζόν δεν είναι πολλά. Οι ρυθμοί δεν είναι έντονοι. Δεν υπάρχει Ευρώπη και δεν θα υπάρξει πρόβλημα, έτσι το φιλοσοφώ εγώ. Εγώ λέω μπράβο σε ότι έκανε ο προπονητής. Έφτιαξε μία ομάδα αρκετά καλή που αισιοδοξώ πως θα συνεχίσει μέχρι τέλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ