aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝικολακόπουλος: «Θα φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός με Ερυθρό Αστέρα και Ομόνοια»

Νικολακόπουλος: «Θα φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός με Ερυθρό Αστέρα και Ομόνοια»

Ένας από τους εμπειρότερους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, ο Κώστας Νικολακόπουλος, σχολιάζει στο blog του στο gazzetta.gr την κλήρωση με το ζευγάρι Ερυθρός Αστέρας-Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως θα διαβάσετε, ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος έχει τους λόγους του να σέβεται τους Σέρβους, καθώς και τα σημάδια που δείχνουν ότι η κυπριακή ομάδα χρειάζεται προσοχή.

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου:

«”Θα έβλεπα αντίπαλο με τον οποίο έχει ξαναπαίξει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια! Άρα, το ζευγάρι Ομόνοια-Ερυθρός Αστέρας η, το ζευγάρι Μίντιλαντ-Γιανγκ Μπόϊς”, έγραφα την παραμονή της κλήρωσης των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ. Και να που προέκυψε για τον Ολυμπιακό, το ζευγάρι Ομόνοιας-Ερυθρού Αστέρα.

Θεωρητικά φαβορί είναι ο μόνιμος τα τελευταία χρόνια πρωταθλητής Σερβίας. Για έναν πολύ απλό λόγο. Για τον ίδιο λόγο που θεωρώ ότι οι πιθανότητες σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ Ολυμπιακού κι Ερυθρού Αστέρα στα πλέϊ οφς είναι αυστηρά 50-50, ούτε καν 51-49 υπέρ του Ολυμπιακού: ο Ερυθρός Αστέρας τα τέσσερα τελευταία καλοκαίρια έχει δώσει 14 προκριματικές μάχες στα Κύπελλα Ευρώπης κι έχει 14 προκρίσεις! Μιλάμε για επιτυχία 100%!

Για όποιον δεν το κατανόησε: από το καλοκαίρι του 2017 έως το φετινό καλοκαίρι, του 2020, ο Ερυθρός Αστέρας έχει παίξει με 14 ομάδες στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τις τέσσερις πρώτες στο Γιουρόπα Λιγκ και με τις υπόλοιπες δέκα στο Τσάμπιονς Λιγκ-και πέρασε και τις 14. Δεν λέω ότι έπαιξε με…θηρία, αλλά είναι 14 στα 14. Και μεταξύ των αντιπάλων που απέκλεισε είναι η αυστριακή Σάλτσμπουργκ, η ρώσικη Κράσνονταρ, η ελβετική Γιάνγκ Μπόϊς, η τσέχικη Σπάρτα Πράγας και η Κοπεγχάγη Δανίας, ομάδες αν μη τι άλλο αξιόλογες.

Για την ακρίβεια ο Ερυθρός Αστέρας απέκλεισε κατά σειρά…

Το καλοκαίρι  του 2017 στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ τις Φλοριάνα, Ίρτις, Σπάρτα Πράγας, Κράσνονταρ.

Το καλοκαίρι του 2018 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τις Σπάρτκας, Σουντάβα, Τρνάβα, Σάλτσμπουργκ.

Το καλοκαίρι του 2019 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τις Σουντούβα, Ελσίνκι, Κοπεγχάγη, Γιάνγκ Μπόϊς.

Το καλοκαίρι του 2020 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τις Εουρόπα και Τίρανα.

Να προσέξουμε ότι κάθε καλοκαίρι ο Ερυθρός Αστέρας παίζει με τέσσερις αντιπάλους! Και τους περνάει όλους! Στα δε 26 παιχνίδια που συνολικά έχει δώσει, υπέστη μόλις μία ήττα (!!!), 2-3 από την Κράσνονταρ. Εξυπακούεται ότι όλα τα καλοκαίρια η μεγαλύτερη ομάδα της Σερβίας έπαιξε σε ομίλους των Κυπέλλων Ευρώπης. Την πρώτη σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ και τις επόμενες δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου σκοπεύει να παίξει και φέτος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είμαι κάθετος στις εκτιμήσεις μου-ούτε ένα τοις εκατό παραπάνω ο Ολυμπιακός από τον Ερυθρό Αστέρα. Κι ας είναι ομάδα με άλλο ειδικό βάρος ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια σε σχέση με τον Ερυθρό Αστέρα που παλιότερα ήταν πιο μεγάλο όνομα.

Ναι, κι ο Ολυμπιακός έχει οκτώ προκρίσεις στις οκτώ τελευταίες μάχες του στα προκριματικά των κυπέλλων Ευρώπης. Έχει αποκλείσει διαδοχικά…

Καλοκαίρι του 2016 την Αρούκα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ

Καλοκαίρι του 2017 τις Παρτίζαν και Ριέκα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Καλοκαίρι του 2018 τις Λουκέρνη και Μπέρνλι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ

Καλοκαίρι του 2019 τις Πλίζεν, Μπασάκσεχιρ, κράνσονταρ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα είναι, ωστόσο,  τραγικό λάθος για τον Ολυμπιακό να πιστέψει ότι έχει του χεριού του τον Ερυθρό Αστέρα, που έχει 14 στις 14 στις προκρίσεις στα τέσσερα τελευταία καλοκαίρια. Με τους Σέρβους να έχουν το πλεονέκτημα, το οποίο κι εκμεταλλεύονται άριστα κάθε καλοκαίρι, ότι το πρωτάθλημα τους ξεκινάει από τον Ιούλιο κι έτσι έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους…

Τώρα, αν με ρωτάτε ποιόν θα προτιμούσα να περάσει, την Ομόνοια η, τον Ερυθρό Αστέρα, πραγματικά θα με φέρετε σε δύσκολη θέση! Πράγματι, η Ομόνοια δεν δείχνει το ίδιο δυνατή και είχε εξαφανιστεί από τα Κύπελλα Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και σε επίπεδο πρωταθλήματος, πρώτη φορά μετά από πολλές σεζόν μόλις πέρσι πρωταγωνίστησε και τερμάτισε στην πρώτη θέση μαζί με την Ανόρθωση. Λογικά θα ήταν πιο προσιτός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά με το 2-0 μέσα στην Πολωνία επί της Λέγκια αν μη τι άλλο έδειξε ότι αξίζει σεβασμό.

Από την άλλη, δεν μπορώ να αγνοήσω…

Πρώτον ότι ο Ολυμπιακός με τις ομάδες από τα Βαλκάνια συνήθως τα καταφέρνει καλά τα τελευταία χρόνια-βλέπε προκρίσεις σε νοκ άουτ με Παρτίζαν, Ριέκα, αλλά και σε φάσεις ομίλων με Ντινάμο Ζάγκρεμπ κι Ερυθρό Αστέρα. Και πιο παλιά προκρίσεις με Ραντ Βελιγραδίου, Σλάβια Σόφιας, Μάριμπορ, Φλαμουρτάρι, Μπέσα.

Δεύτερον ότι τις τρεις τελευταίες φορές που ο Ολυμπιακός πήγε στην Κύπρο κι έπαιξε στα Κύπελλα Ευρώπης έχασε 0-2 από τον ΑΠΟΕΛ το 2016, 0-3 από την Ανόρθωση το 2008 και 0-3 από την…Μακάμπι Χάϊφα το 2002!!!

Οπότε, εγώ θα επιμείνω: όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο Ολυμπιακός πρέπει να ετοιμαστεί για τις δύο μάχες του στις 23 και 29 του μήνα, είτε αυτές είναι με τους Σέρβους, είτε με τους Κύπριους. Θα φτύσει αίμα, αν θέλει να περάσει. Σε ακριβώς τρεις εβδομάδες από σήμερα είναι το πρώτο ματς κι η ομάδα έχει ακόμη σοβαρά κενά να καλύψει, πρωτίστως του εξτρέμ και του αριστερού μπακ, ενώ υπάρχει και το μεγάλο ερωτηματικό της ετοιμότητας του Σα, αλλά και της παρουσίας η, όχι του “τρελο” Σεμέδο.

Παρεμπιπτόντως, ο Μαρτίνς μετά τον Πέπε που φτάνει απόψε θέλει κι άλλον κεντρικό χαφ, τον (πιο έμπειρο και πιο αμυντικογενή) Μβιλά.

Άσχετο: Μονεμβασιώτης (ιδιοκτήτης Απόλλωνα και φούρνων Βενέτη), “αφού ο Ολυμπιακός δεν τον θέλει, εμείς γουστάρουμε τον Κλάτενμπεργκ”. Έτσι, σιγά σιγά να μαθαίνουμε τι εκφράζει ο καθένας…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ