aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΝιγηρία: 3Χ3 με «clean sheet» του Ουζόχο, πρόκριση και για την Αίγυπτο (vid)

Νιγηρία: 3Χ3 με «clean sheet» του Ουζόχο, πρόκριση και για την Αίγυπτο (vid)

Πρώτη, καλύτερη και μοναδική αήττητη στους ομίλους του φετινού Copa Africa η Νιγηρία, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» και ο Φρανσίς Ουζόχο της Ομόνοιας ήταν βασικός σήμερα και μάλιστα διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Οι «Super Eagles» επικράτησαν με 2-0 της Γουϊνέας-Μπισάου, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο μέρος μετά από ένα φλύαρο πρώτο 45λεπτο. Στο 56’ ο Σαντίκ Μπεΐ άνοιξε το σκορ μετά την εκπληκτική ασίστ πάρε-βάλε του Ιεανάτσο με το εξωτερικό και παράλληλα τον δρόμο προς το τρίτο διαδοχικό τρίποντο. Ο Τρόοστ-Εκόνγκ έγραψε με προβολή εξ επαφής σε κενή εστία το τελικό 0-2 στο 75’, σφραγίζοντας τη νίκη και δίνοντας την ευκαιρία στον coach Εγκουαβόεν να ρίξει στο ματς και παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί στα πρώτα δύο ματς, όπως ο Ονιεκούρου.

Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού πέρασε στο ματς στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης αντί του Ιεανάτσο, σημειώνοντας έτσι τη δεύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε Κύπελλο Εθνών Αφρικής, μετά τον χαμένο ημιτελικό του 2019 κόντρα στην Αλγερία. Και τότε είχε περάσει στο ματς από τον πάγκο.

Έτσι, η Νιγηρία έκλεισε θέση στους «16» παρέα με την Αίγυπτο, η οποία κατέλαβε τη 2η θέση του ομίλου, έστω και με δύο γκολ σε τρία ματς. Η ομάδα του Μο Σαλάχ νίκησε το Σουδάν δίχως να χρειαστεί δικό του γκολ, όπως στο ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στη Γουϊνέα-Μπισάου. Σκόρερ αυτή τη φορά αναδείχθηκε ο Αμπντέλ Μονέμ με κεφαλιά στο 35’, οδηγώντας το σύνολο του Κάρλος Κεϊρόζ στα νοκ-άουτ. Το Σουδάν μπορεί να υπερτέρησε της Γουϊνέας-Μπισάου και να τερμάτισε στην 3η θέση, αλλά με μόλις έναν βαθμό έχασε την όποια μαθηματική ελπίδα να βρεθεί στις καλύτερες τρίτες.

Αποτελέσματα 4ου ομίλου
Αίγυπτος – Σουδάν 1-0
Γουϊνέα-Μπισάου – Νιγηρία 0-2

Η τελική βαθμολογία
1. Νιγηρία 9 (6-1)
2. Αίγυπτος 6 (2-1)
3. Σουδάν 1 (1-4)
4. Γουϊνέα-Μπισάου 1 (0-3)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ